Türkiye İtalya koronavirüs karşılaştırması! Hangi ülkenin vaka sayısı fazla?

Türkiye İtalya koronavirüs karşılaştırması! Koronavirüs salgını nedeniyle açıklamalar yapılmaya devam ediyor. Virüsün merkezi olmaya başlayan Avrupa'da en çok vakanın bulunduğu ülke İtalya oluyor. Karşılaştırma son saatlerde internetin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. İşte Türkiye İtalya koronavirüs karşılaştırması! Hangi ülkenin vaka sayısı fazla? Merak edilen detaylar haberimizde...

Türkiye İtalya koronavirüs karşılaştırması! Virüsün merkezi olmaya başlayan Avrupa'da en çok vakanın bulunduğu ülke İtalya oluyor. Karşılaştırma son saatlerde internetin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle açıklamalar yapılmaya devam ediyor. İşte Türkiye İtalya koronavirüs karşılaştırması! Hangi ülkenin vaka sayısı fazla? Merak edilen detaylar haberimizde...

Türkiye-İtalya kıyaslamalarını çürüttü

Türkiye'deki vaka sayısındaki artış hızını İtalya'ya benzetenlere de yanıt veren Prof. Ünal, böylesi bir karşılaştırma için milyon kişideki orana bakmak gerektiğini söyledi. İtalya'da milyon kişide vaka sayısının 978 olduğunun altını çizen Ünal, Türkiye'de ise bunun 15 olduğunu ifade etti.

Türkiye İtalya koronavirüs karşılaştırması! Hangi ülkenin vaka sayısı fazla?

Tüm yetkililerin evde kalın çağrıları yaptığını hatırlatan Ünal, bulaşma hızını belli bir seviyede tutmaya çalıştıklarını, ancak İtalya'daki gibi bir seyir izlemesi halinde hastanelerinin bloke olacağını söyledi.

Türkiye İtalya koronavirüs karşılaştırması! Hangi ülkenin vaka sayısı fazla? - Resim : 2

Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin verilerin derlendiği "worldometre" internet sitesindeki bilgiye göre, ülkede virüsün bulaştığı kişi sayısı son 6 saatte 12 bin 982 artarak 82 bin 179'a, ölü sayısı ise 131 artarak 1177'ye ulaştı.

Dün, ABD'de Kovid-19 vaka sayısı 55 bin 238, ölü sayısı ise 802 olarak kayıtlara geçmişti.

ABD, virüsün bulaştığı kişi sayısı bakımından dünya genelinde 82 bin 179 vaka ile ilk sıraya yerleşirken, onu 81 bin 285 vaka ile Çin, 80 bin 589 vaka ile İtalya takip ediyor.

New York eyaleti de ABD içinde 37 bin 738 vaka ve 385 can kaybı ile salgının en fazla etkisini gösterdiği bölge olarak başı çekiyor.

New York’u 6 bin 876 vaka ile komşusu New Jersey, 3 bin 829 vaka ile California eyaletleri izliyor.

 

Türkiye İtalya koronavirüs karşılaştırması! Hangi ülkenin vaka sayısı fazla? ile ilgili etiketler Türkiye İtalya Koronavirüs Korona
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.