Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu, asgari ücret üzerindeki vergilerin azaltılmasını istiyor

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), hem patronların hem de işçilerin menfaatine yönelik bir asgari ücret düzenlemesi için yapılması gerekenin maaşlardaki vergi yükünü azaltmak olduğunu açıkladı.

Türkiye’de istihdam edilen milyonlarca işçiyi ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri Aralık’ta başlayacak. Artan enflasyonun karşısında alım gücü azalırken, hükümet tarafından ücrete yüksek bir artış yapılacağı yönündeki izlenimler hakim görüş konumunda.

TİSK tarafından yayınlanan bildiride, pandemi döneminde herkesin yararına olacak kararları müzakere ve dayanışma yoluyla almaya özen gösterdikleri, bundan sonra da işbirliği ve diyaloğa dayalı tutumlarının süreceği aktarıldı.

Yapılan açıklamada, bu yıl ki asgari ücret müzakerelerinin dünya çapında devam eden olağanüstü ekonomik şartların gölgesinde gerçekleşeceği belirtilirken, şu ifadeler kullanıldı:

Ne yazık ki tüm dünyada artan emtia fiyatları, enerji ve taşıma maliyetlerinin yanı sıra çip krizi gibi küresel sorunlar ve yüksek belirsizlik ortamı, birçok sektörü olumsuz etkilemeye devam ediyor. Diğer yandan, hizmet sektörünün de toparlanması için halen zamana ihtiyaç duyuluyor.

İŞVERENLER ÜZERİNDEKİ VERGİ YÜKÜMLÜLÜKLERİN HAFİFLETİLMESİ TALEP EDİLDİ

Dönemin koşulları dikkate alınarak dengeli bir asgari ücret belirlenmesinin her zamankinden çok daha büyük bir önem taşıdığı aktarılırken, açıklama şöyle sürdü:

Her zamanki gibi birinci önceliklerinin ülkenin ve çalışanların sürdürülebilir refahı’ olduğunu aktaran TİSK’in açıklamasında şöyle dendi: “Bu süreçte hükümetimiz, başta Türk-İş olmak üzere işçi konfederasyonlarımız ve 81 ildeki işletmelerimizle sıkı bir istişare halindeyiz. Tüm yaklaşımlarımızda temel aldığımız ‘yeni nesil sendikacılık’ bakış açımızla bizim için çalışanımızla birlikte büyümek esas.

Çalışanlarımızın hayat kalitesini artıran, işletmelerimize değer katan her türlü kararın en büyük destekçisiyiz. Asgari ücret için gerek küresel enflasyon, gerek ülkemizin rekabetçiliğini etkileyen diğer faktörler de değerlendirilerek akılcı bir seviyede uzlaşı sağlanacağına inanıyoruz. Küresel rekabet dengelerinin bu kadar kritik olduğu bir senede başta asgari ücret olmak üzere tüm ücretler üzerindeki yüzde 15’ten yüzde 40’a varan vergi oranlarının kademeli olarak azaltılmasını çalışan ve işverenler üzerindeki baskıyı azaltacak yegane formül ve çözüm yolu olarak görüyoruz.

Atılacak bu adımla rekabet içinde olduğumuz ülkelere göre daha yüksek seviyede olan ücretler üzerindeki vergilerin kademeli olarak düşürülerek uluslararası rekabet gücümüze zarar vermeden çalışanların gelirlerinin artırılabileceğine inanıyoruz.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu, asgari ücret üzerindeki vergilerin azaltılmasını istiyor ile ilgili etiketler asgari ücret işveren sendikası vergi sistemi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.