Türkiye İstatistik Kurumu açıkladı! İşte Türkiye'nin en yoksul şehri

Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye'nin en yoksul şehirlerini açıkladı. Yoksulluk oranının en düşük olduğu şehirler bu kez şaşırttı. İşte TÜİK'in açıkladığı rapor ve ülkenin en yoksul şehirleri...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) araştırmasıyla Türkiye'nin en yoksul şehri belli oldu.

TÜİK'in 2021'deki araştırma sonuçlarına göre; Türkiye'nin en yoksul şehri Adana oldu. Yoksulluk oranının en yüksek olduğı şehirler ise yüzde 14.4 ile Adana, Mersin ve yüzde 13.7 ile Mardin, Batman, Şırnak, Ağrı, Kars, Siirt ve Ardahan sıralandı.

SÜRPRİZ ŞEHİRLER VAR

Göreli yoksulluk oranı en düşük İBBS 2. Düzey bölgeleri ise yüzde 2,2 ile Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli, yüzde 6,5 ile Bursa, Eskişehir, Bilecik ve yüzde 7,7 ile Gaziantep, Adıyaman, Kilis olarak hesaplandı.

Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2021 yılı sonuçlarına ilişkin gelir bilgileri, bir önceki takvim yılı 2020'yi referans alıyor. Gelir hesaplamalarında, hanehalkı gelirleri, hanehalkı büyüklüğü ve kompozisyonu dikkate alınarak eş değer hanehalkı kullanılabilir fert gelirine dönüştürülüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu açıkladı! İşte Türkiye'nin en yoksul şehri ile ilgili etiketler TÜİK Adana Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiyenin en yoksul şehri
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.