Türkiye ile Yunanistan arasında kritik görüşme

Son dakika haberine göre, Türkiye ile Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelerin 61. turu 25 Ocak'ta İstanbul'da yapılacak. İki ülke arasındaki istikşafi görüşmeler 12 Mart 2002'de başlatılmıştı.

Bundan 17 yıl 10 ay önce başlayan Türkiye-Yunanistan istikşafi görüşmeleri yeniden başlıyor.

Dışişleri Bakanlığı son dakika gelişmesini sosyal medyadan "Türkiye ile Yunanistan Arasında İstikşafi Görüşmeler Hk." mesajı ile duyurdu.

 

Linke tıklandığında Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sitesine ulaşan okuyucular tek cümlelik bir açıklama ile karşılaştı. Bu cümlede ise, "İstikşafi görüşmelerin 61. turu 25 Ocak 2021 tarihinde İstanbul'da yapılacaktır." ifadesi bulunuyor.

İstikşafi görüşme masasına tam 5 yıl sonra yeniden dönülmüş olacak.

Türkiye ve Yunanistan, Ege sorunlarına her iki tarafın da kabul edebileceği, "adil, kalıcı ve kapsamlı" çözüme zemin hazırlamak niyetiyle istikşafi görüşmelere 12 Mart 2002'de Ankara'da 1. görüşme ile başlamıştı.

İki ülkenin dışişleri bakanlarının müsteşarları arasında yürütülen görüşmelerin sonuncusu olan 60. tur ise bundan yaklaşık 5 yıl önce, 1 Mart 2016'da Atina'da gerçekleştirilmişti.

Dönemin Yunan hükümeti tarafından askıya alınan görüşmeler, bu tarihten sonra siyasi istişareler formatında sürdürülmüş ancak istikşafi çerçeveye bugüne kadar dünülmemişti.  

Türkiye ile Yunanistan arasında kritik görüşme ile ilgili etiketler Yunanistan Türkiye istikşafi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.