"Türkiye ile savaşacağımızı düşünenler mi var?"

ABD Başkanı Donald Trump uyanır uyanmaz günün ilk tweetini attı. Tabii ki ilk tweet yine Barış Pınarı Harekatına ilişkin oldu. Trump, Türkiye ile bir çatışma olasılığı ile ilgili iddialara yanıt verdi tweetinde. Başkan Trump, "NATO üyesi Türkiye ile savaşacağımızı düşünenler mi var?" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelere ilişkin yeni tweetler attı.

İç politikada yöneltilen eleştirilere yanıt veren ABD Başkanı "NATO üyesi Türkiye ile savaşacağımızı düşünenler var mı?" açıklamasını yaptı.

Cezaevindeki DAEŞ'liler kaçtı açıklamasını değerlendiren Trump, Avrupa'yı suçladı. Trump, "Avrupa, DAEŞ'e katılan savaşçılarını geri alabilirdi ancak bunun maliyetini üstlenmek istemediler. Bizden beklediler. Belki de Kürtler bazılarını bizi dahil etmek için bırakıyordur" şeklinde konuştu.

Donald Trump, yaptırım açıklamasını yenileyerek, "Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor" dedi.

Trump'ın açıklamlarının tamamı şöyle:

"Fox and Friends programındaki Brian Kilmeade her şeyi yanlış anladı. Biz 200 yıldır birbirleriyle savaşı sürdüren iki grup arasındaki savaşa girmeyeceğiz. Avrupa'nın kendi DAEŞ mahkumlarını alma şansı vardı ama bedelini ödemek istemediler. "Bırakalım ABD ödesin" dediler. Kürtler bazılarını (DAEŞ'lileri) bizi işin içine dahil etmek için serbest bırakıyor olabilir. Çoğu geldikler Türkiye ve Avrupa ülkeleri tarafından kolayca yakalanabilirler, ama hızlı hareket etmeliler. Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor. İnsanlar gerçekten NATO üyesi Türkiye ile savaşa girmemiz gerektiğini mi düşünüyor? Sonu gelmeyen savaşlar bitecek!"

"Türkiye ile savaşacağımızı düşünenler mi var?"

 

"Türkiye ile savaşacağımızı düşünenler mi var?" ile ilgili etiketler Türkiye Donald Trump Suriye DEAŞ
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.