"Türkiye'nin S-400 için çalışma grubu teklifine hayır!"

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye'nin S-400'ler konusunda ortak çalışma grubu önerisine karşı olduklarını bildirdi.

Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada S-400'ler konusunda Türkiye ile ortak bir çalışma grubu kurulması önerisine karşı olunduğu belirtilirken, bu çalışma grubunun S-400'lerle ilgili endişeleri 'hafifletemeyeceği' bildirildi.

Açıklamada, "Türk ve Amerikan askerleri her seviyede iletişimi sürdürüyor. S-400 gibi hava savunma sistemleri, F-35 gibi savaş uçaklarını düşürmek için üretildi. S-400'ün radar sistemi, F-35'lere karşı tehlike oluşturuyor. Daha önce bu konuyla ilgili ABD'den Türkiye'ye teknik ekipler gitti ve aynı şekilde Türk yetkililer de ABD'yi ziyaret etti. ABD'ye gelen Türk yetkililere bu tehlikeler iletildi" ifadeleri kullanıldı.

ABD, Türkiye’nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasına karşı çıkarken Türkiye, ABD'ye, S-400'ler konusunda 'ortak komisyon' kurulması çağrısı yapmıştı. Pentagon, daha önce de S-400'lerle ilgili çalışma grubu kurulmasına karşı olduğunu açıklamıştı.

TRUMP'IN ORTAK ÇALIŞMA GRUBUNA SICAK BAKTIĞI BELİRTİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın önceki gün gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından ABD'nin S-400 konusunda Türkiye'nin teklifini kabul edeceği iddia edilmişti.

Trump'ın, çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde Pentagon ve ABD Dışişleri Bakanlığı'nın kararlarını geçersiz kılarak bir ikili çalışma grubu kurulmasını kabul ettiği belirtilmişti.

"Türkiye'nin S-400 için çalışma grubu teklifine hayır!" ile ilgili etiketler Türkiye Donald Trump ABD S-400 Pentagon
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.