"Türkiye ile Rusya’yı kim savaştırmak istedi?"

Azerbaycan'ın topraklarına yapılan saldırının ardından Karabağ'ı işgalden kurtarmak için başladığı harekat sürüyor. Ateşkese rağmen sivillere yönelik saldırılarına devam eden Ermenistan bundan 10 gün önce de Gence kentine 90 kilometre menzilli füzelerle saldırmıştı. Hedefini de Gence Hava Üssü olarak ilan etmişti. Terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar o tarihte hava üssünde Türk F-16'larının bulunduğunu hatırlatarak sordu, "Kim Türkiye ile Rusya’yı savaştırmak istiyor" diye sordu.

Türkiye'nin doğusunda Azerbaycan ile Ermenistan arasında çatışmalar yaşanıyor.

Türkiye, "İki devlet tek millet" düsturu ile Azerbaycan'ın yanında yer alıyor.

Ermenistan'a ise başta Fransa olmak üzere birçok batı ülkesi söylem ve eylemleri ile destek veriyor.

Bu arada iki ülke arasında imzalanan bir de ateşkes anlaşması bulunuyor.

Ancak anlaşma daha ilk saatlerinde Ermenistan tarafından delindi. Erivan yönetimi çatışmaların ilk gününden itibaren başka ülkeleri savaşa çekmek amacıyla uyguladığı strateji çerçevesinde Azerbaycan'ın Terter ve Gence kentlerine füze saldırısı yaptı. 

Sebep ise Azerbaycan'ın öfkelenip Karabağ'ı bırakıp Ermenistan'a saldırmasını sağlamak. Bu olduğu takdirde Rusya Erivan ile yaptığı anlaşma gereği savaşa müdahil olmak zorunda kalacak. 

Ancak Ermenilerin tek oyunun bu olmadığı terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar'ın bu gece paylaştığı iki tweetle ortaya çıktı.

TÜRKİYE İLE RUSYA SAVAŞTIRILMAK MI İSTENİYOR?

Bilindiği gibi Azerbaycan Karabağ'da işgal edilmiş toprakları bir bir geri alırken, Ermenistan güçleri 4 Ekim'de uzun menzilli füzelerle Gence kentini hedef aldı. Sivillerin öldüğü bu saldırının Azerbaycan'ı kışkırtmak için yapıldığı için yapıldığı ileri sürülmüştü.

Ancak, Erivan yönetiminin yaptığı açıklamadaki bir detay Abdullah Ağar'ın gözünden kaçmadı.

Ağar, Ermenistan'ın Gence saldırısı ile Türkiye ile Rusya'ya komplo kurduğunu belirtiyor.

İşte Ağar'ın bu komplonun arkasındaki 'KİM' sorusuna cevap aradığı o tweetleri:

Ermenistan 4.Ekim.2020’de 300 mm çapında 90 km menzilli BM-30 Smerch füzeleriyle Gence’ye “İlk” saldırdığında ne demişti?
“Gence’deki hava üssünü hedef aldık.”
Peki bizim F-16’lar, o zaman neredeydi?
Gence’de!
Ermenistan çok tehlikeli bir oyuna girişmiş belli ki.
Komplo kurmuş Türkiye ve Rusya’ya!
Türkiye’yi direk savaşa çekmeye çalışmış!

Peki o zaman soru!
Türkiye’ye bu komployu, entrikayı kim kurdu?
Kim Türkiye ile Rusya’yı savaştırmak istedi?

"Türkiye ile Rusya’yı kim savaştırmak istedi?"

"Türkiye ile Rusya’yı kim savaştırmak istedi?" ile ilgili etiketler Abdullah Ağar f-16 Türkiye Rusya Ermenistan Azerbaycan gence karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.