Türkiye ile Azerbaycan arasında yeni doğal gaz hattı

Türkiye ile Azerbaycan arasında yeni bir doğal gaz hattı kuruluyor. Karabağ'ın Ermenistan işgalinden kurtarılmasının ardından Nahçıvan'ın gaz ihtiyacı Iğdır-Nahçıvan doğal gaz boru hattından sağlanacak. Projeyi BOTAŞ ve SOCAR'ın yürüteceği, anlaşmanın iki ülke bakanı tarafından imzalanacağı açıklandı. İşte detaylar...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nde Doğal Gaz Tedarikine İlişkin Mutabakat Zaptı” imzalayacak.

Anlaşma ile Iğdır'dan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’ne doğal gaz tedarikinin sağlanacak. Projenin hayata geçirilmesi için BOTAŞ ve SOCAR yetkili olacak.

Türkiye-Nahçıvan Doğal Gaz projesinin hayata geçirilmesi, iki ülke arasındaki güçlü iş birliğinin derinleştirilip geliştirilmesinde önemli bir rol sağlayacak.

Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti'nin bu alandaki iş birliğine her türlü desteği vermeyi taahhüt ettiği bildirildi.

YENİ BİR HAT KURULACAK

Bu proje ile Bakü Tiflis Ceyhan, Bakü Tiflis Erzurum, TANAP doğal gaz hatlarından sonra Türkiye ve Azerbaycan arasında yeni bir hat kurulacak.

Nahçıvan doğal gaz boru hattı dünyaya verilen Türkiye-Azerbaycan kardeşlik mesajı açısından da önem taşıyor.

Proje Karabağ zaferi ardından bölgede istikrar adına atılan önemli bir adım olarak değerlendirebilir.

Türkiye ile Azerbaycan arasında yeni doğal gaz hattı ile ilgili etiketler Azerbaycan Iğdır doğal gaz Türkiye Fatih Dönmez BOTAŞ socar nahçıvan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.