A Milli Takım'ın 2022 Dünya Kupası yolculuğu Hollanda zaferiyle başladı

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Avrupa Elemeleri maçları galibiyetle başlamak isteyen A Milli Takım, dünya futbolunun ekol ülkelerinden Hollanda'yı 4 golle evinde gönderdi... Burak Yılmaz'ın hat-trick yaptığı maçta Uğurcan Çakır'da "güzel futbol"u 90+3'teki penaltı kurtartışıyla zirveye taşıdı.

A Milli Takım, 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Avrupa Elemeleri'ne Hollanda zaferiyle başladı. İlk yarıyı Burak Yılmaz'ın golleriyle 2-0 önde tamamlayan Ay-Yıldızlılar, 2. yarıya da 46'da Hakan Çalhanoğlu'nun füzesiyle skoru 3-0'a getirdi. Portakallar 74 ve 76'da üst üste 2 gol buldu ve skor 3-2'ye geldi. Burak Yılmaz 81'de frikikten topu 90'a taktı ve Hollanda'nın umutlarını söndürdür. Milli kaleci UĞurcan Çakır 90+3'te Memphis Depay'ın penaltısında gole izin vermedi.

A Milli Takım'ın 2022 Dünya Kupası yolculuğu Hollanda zaferiyle başladı

Dk. 14 GOOOL! Geçiş hücumuna iyi çıkan A Milliler, Burak Yılmaz'la golü buldu. Hakan Çalhanoğlu'nun pasında ceza sahası dışından ayak dışıyla vuran tecrübeli golcü, kaleci Tim Krul'u mağlup etti: Türkiye, Hollanda karşısında 1-0 önde. Hollanda'yla oynadığımız son 3 maçta da Burak Yılmaz'ın golü var.

Dk. 34 GOOOL! Okay Yokuşlu ceza sahasında düşürüldü, İngiliz hakem Michael Oliver penaltı noktasını gösterdi. Burak Yılmaz penaltıyı gole çevirdi ve A Milliler skoru 2-0'a getirdi. 34 yaşındaki santrforun milli formayla 26. golü...

Dk. 44 ÇİZGİDEN ÇIKARDIK! Hollanda kornerinde kalemiz büyük tehlike atlattı. Merih Demiral'ın Juventus'tan takım arkadaşı De Ligt'ın kafa vuruşunda direkten dönen topu Ozan Kabak çizgiden çıkardı.

A Milli Takım'ın 2022 Dünya Kupası yolculuğu Hollanda zaferiyle başladı - Resim : 2

Dk. 46 GOOOL! A Milliler 2. yarıya golle başladı. Hakan Çalhanoğlu'nun sert şutunda top ağlarla buluştu: 3-0. Hollanda Milli Takımı, Frank de Boer yönetiminde ilk kez bir maçta 3 gol birden yedi!

Dk. 74 GOL! Memphis Depay'ın ortasında ceza sahasında topla buluşan Davy Klaassen düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 3-1.

Dk. 76 GOL! Sol kanattan gelen ortada ön direkte de Sevilla'nın santrforu Luuk de Jong, kaleci Uğurcan Çakır'ın uzaklaştırmaya çalıştığı pozisyonda topu ağlara gönderdi.

Dk. 82 GOOOL! Enes Ünal yay üzerinde düşürüldü, frikikte topun başına Burak Yılmaz geçti. 2 dakikada 2 gol yiyen ve maçı krize sokan A Milliler'de Burak topu 90'a taktı ve skoru 4-2'ye getirdi.

Dk 90+3 UĞURCAN! Trabzonspor'un yıldız kalecisi Uğurcan Çakır, 90+3'te Memphis Depay'ın penaltısını kurtararak zaferi perçinledi.

Katar'ın ev sahipliği yapacağı 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Avrupa Elemeleri'nde ilk 3 hafta  maçları, ara verilmeden yapılacak. Avrupa Elemeleri'nde mücadele edecek 55 takımdan elemeleri geçen 13 takım, Dünya Kupası'na vize alabilecek.

Elemelerde gruplarını ilk sırada tamamlayan 10 takım, doğrudan Dünya Kupası vizesi alacak. 10 grup ikincisi ise UEFA Uluslar Ligi'nde en iyi dereceye sahip iki takımın aralarına  katılmasıyla play-off turu maçlarına çıkacak. 

A Milli Takım'ın 2022 Dünya Kupası yolculuğu Hollanda zaferiyle başladı - Resim : 3

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Hollanda maçının basın toplantısında şunları söyledi: "Geçmişten bugüne gelene kadar, üst seviye organizasyonlara üst üste katılamadık. İlk defa böyle bir katılım şansımız var. Buna hazırlıklı olmak durumundayız. Koşulların en zorlu döneminden geçiyoruz, mazeretleri söylemenin bir anlamı yok. Eldeki şartlarda en iyisini yapmak için buradayız. Geçmişten tecrübelerimiz ve geleceğe ait beklentilerimiz var. Bu hayalleri daha önce ortaya koyduk. Ortak hayal yaptık. Yarın güçlü bir rakiple oynayacağımızı biliyoruz. Oyun içindeki tüm güzellikleri sunmak istiyoruz. Fair-play duygusundaayrılmadan güzel bir maç oynamak istiyoruz. Belki 1-2 oyuncuyu kamptan çıkarmak zorunda kalacağız. Sağlık açısından sıkıntıları olan oyuncularımız var. Onları da değerlendireceğiz." 

11'LER

TÜRKİYE: Uğurcan, Zeki, Ozan Kabak, Çağlar, Umut, Okay, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, Kenan, Yusuf, Burak Yılmaz

HOLLANDA: Tim Krul, Tete, De Ligt, Blind, Wijndal, De Room, Wijnaldum, de Jong, Berghuis, Malen, Depay

A Milli Takım'ın 2022 Dünya Kupası yolculuğu Hollanda zaferiyle başladı ile ilgili etiketler Şenol Güneş Hollanda A Milli Takım
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.