Domagoj Vida olayında sorumsuzluk mu var?

Hırvat medyası, "Takımda koronavirüs pozitif vakası varken ve bu oyuncuyla temaslı olan herkes ortadayken nasıl olur da tüm takım test sonuçları gelene kadar karantinaya alınmaz, bu nasıl sorumsuzluk?" diye sordu.

A Milli Takım'ın dün akşam Hırvatistan'la oynadığı ve 3-3 berabere biten maçta, Beşiktaş'ın ve Hırvatlar'ın tecrübeli stoperi Domagoj Vida'da koronavirüs çıkması herkesi şoke etti. TFF, Ay-Yıldızlı takım için bugün test yapıldığını ve gereken protokollerin uygulandığını açıkladı. 

Riva'da test sonuçları beklenirken, Hırvat medyası maçtaki koronavirüs skandalının ardından Hırvatistan takımının maçın sonrası Zagreb'e dönmesine isyan etti.

14 Kasım'da İsveç'le deplasmanda UEFA Uluslar Ligi maçı olan Hırvatlar, maça çıkamama tehlikesiyle karşı karşıya. Hırvatistan'ın önde gelen medya organlarından "24sata"daki habere göre, İsveçli yetkililer Hırvatistan'ı ülkeye sokmayabilir.

Domagoj Vida olayında sorumsuzluk mu var?

TEMASLI OYUNCULAR ALENEN BELLİ

Vida'nın Türkiye maçından kısa süre önce Instagram hesabından yaptığı paylaşımları delil olarak gösteren Hırvat medyası, "Takımda koronavirüs pozitif vakası varken ve bu oyuncuyla temaslı olan herkes ortadayken nasıl olur da tüm takım test sonuçları gelene kadar karantinaya alınmaz, bu nasıl sorumsuzluk?" diye sordu.

Domagoj Vida olayında sorumsuzluk mu var? - Resim : 2

"Şimdi ne olacak? İsveç bizi ülkeye sokmayabilir!" başlıklı haberde, şu ifadeler yer aldı:

Hırvatistan Futbol Federasyonu, Türkiye maçı oynanırken, Domagoj Vida'nın koronavirüs pozitif çıktığını açıkladı. Ve evet, Türkiye ile oynanan maçın kaptanı artık İsveç ve Portekiz'e karşı kritik UEFA Uluslar Ligi maçlarında olmayacak. Bununla birlikte, tüm hikayede en şaşırtıcı olan şey; Hırvat Milli Takım oyuncularının hiçbirinin artık izole edilmesine gerek olmaması...

Sırayla gidelim... Hırvat milli takımı Pazartesi günü test edildi ve herkes negatif sonuç aldı. Buna göre Milli takımın diğer tüm oyuncuları gibi Vida'ya da Türkiye ile sorunsuz oynaması için 'yeşil ışık' yakıldı. Ancak tüm oyuncular Çarşamba günü (dün) İsveç maçı için tekrar test edilmek zorunda kaldı ve bu, gün içinde yapıldı.

Domagoj Vida da orada (İsveç maçı için yapılan testte) pozitif sonuç aldı. Vida önümüzdeki günlerde Hırvat milli takımının kadrosunda olmayacak ancak hiçbir futbolcumuzun izole edilmesine gerek kalmaması şaşırtıcı!

Koronavirüs, son aylarda futbolun ayrılmaz bir parçası oldu, Hırvat futbolunda, bir veya daha fazla olumlu vaka nedeniyle tam takımların (Rudeš, Dinamo juniors, Hajduk...) izole edilmesi gereken çok sayıda örnek var. Ve Hırvat milli takımında durum böyle değil. Neden?"

Uefa bir 'test kural kitabı' hazırladı ve içinde yazılanlara sıkı sıkıya bağlı kaldı. Profesyonel futbolcular testi, Avrupa veya milli takım maçlarından iki gün önce yapmalı ve kim pozitif olursa takımın geri kalanından ayrılmalıdır. Buna rağmen, temaslı takım arkadaşları herhangi bir karantina protokolü uygulanmadan neden serbest davranabiliyor?

Bir ülkenin virüsle ilgili servisinin tek bir milli takımın kendi ülkesine gelişini yasaklaması nadirdir, ancak kararları UEFA'nın kararlarından daha güçlüdür. Her durumda Federasyonumuz bu durumu İsveç'e bildirecek ve ardından futbolcularımızın ülkeye girip girmeyeceğine ve maç olup olmayacağına karar verecek. Ya da maç tarafsız sahada oynanacak."

 

 

Domagoj Vida olayında sorumsuzluk mu var? ile ilgili etiketler Şenol Güneş Domagoj Vida Hırvatistan A Milli Takım
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.