Türkiye geri adım atmadı Fransızlar pes etti!

Türkiye'nin kararlılığı Doğu Akdeniz'de dengeleri bir kez daha değiştirdi. Avrupa Birliği'nin tehditlerine rağmen Türkiye'nin bölgede geri adım atmaması üzerine İtalyan şirketlerinden sonra bu kez de Fransızlar Doğu Akdeniz'deki tartışmalı alanlardan çekildi.

Doğu Akdeniz'de doğalgaz ve petrol aramaları konusunda en başından beri taviz vermeyeceğini açıklayan Türkiye'nin kararlı duruşu, bölgedeki dengeleri değiştirdi.

Avrupa Birliği'nin (AB), 'Üst düzey temaslar ve Hava Taşımacılık Anlaşması müzakereleri askıya alınacağı' yönündeki yaptırım tehditlerine boyun eğmeyen Türkiye'nin, bölgedeki adımları sonrası İtalyan şirketlerinin ardından Fransız şirketler de bölgeden çekilmeye başladı.

Türkiye geri adım atmadı Fransızlar pes etti!

İLK İTALYANLAR ÇEKİLDİ

İtalyan doğalgaz ve petrol arama şirketi Eni, Türk donanmasının bölgede varlığını sürdürmesi nedeniyle Doğu Akdeniz'den çekildiğini duyurmuştu.

Türkiye geri adım atmadı Fransızlar pes etti! - Resim : 2

FRANSIZLAR DA ÇEKİLİYOR

Fransız şirketi ENI-TOTAL, eylül ayında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile 7. parselde sözde ruhsat için anlaşma imzalamıştı.

Türkiye ise kendi kıta sahanlığında Rumların hükümsüz ruhsatlarına dayanarak, sondaj çalışmasına izin vermeyeceği uyarısında bulundu.

Türkiye geri adım atmadı Fransızlar pes etti! - Resim : 3

Uyarının ardından ENI'nin Yönetim Kurulu Başkanı Claudio Descalzii, 7. parseldeki çalışmalarda geri adım sinyali verdi. "Sondaj kuyusu için savaş çıkarmak istemiyoruz." dedi.

Türkiye geri adım atmadı Fransızlar pes etti! ile ilgili etiketler Avrupa Birliği Doğu Akdeniz İtalyan Fransız
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.