Türkiye-Galler maçında ilk 11 değişiyor... Cengiz Ünder'e kritik görev...

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, İtalya maçı sonrasında ilk 11'de değişikliğe gidiyor. Galler maçında Yusuf Yazıcı'nın yerine Cengiz Ünder'in ilk 11'de başlaması kesin. Orta saha kurgusunda da değişim düşünen Güneş, takımdaki forma savaşından memnun.

EURO 2020'nin açılış maçında İtalya'ya Roma'ya 3*0 mağlup olan Bizim Çocuklar, skordan çok ortaya koyduğu etkisiz futbolla eleştirilmişti. Şimdiye kadar turnuvanın isabetli şut atamayan tek takımı konumundaki A Milli Takım'da Galler sınavı öncesi bazı değişikliklere gidilecek.

Hürriyet'in haberine göre, İtalya maçında 2. yarıda oyuna giren Cengiz Ünder ilk 11'e dönüyor. İrfan Can Kahveci veya Taylan Antalyalı'dan biri orta sahada görev alacak. Merih Demiral stoperdeki yerini Ozan Kabak’a bırakabilir. Ön liberoda ise Okay Yokuşlu'nun yerine Kaan Ayhan’ın oynaması yüksek ihtimal...

Son derece moralsiz olan futbolcularına maç bitimi, “Bu karşılaşmayı unutun. Hem de benim çıkaracağımız dersler var. Sadece o dersleri alalım. Daha önce başardık, yine başaracağız” mesajı veren Güneş, oyuncu tercihlerini gözden geçirecek. Bir üst tura çıkmak adına tüm ekibi ile yoğun mesai harcayan tecrübeli teknik adam, çarşamba günkü Galler mücadelesinde farklı bir kadro sahaya sürecek.

Güneş sadece bir pozisyonda net... İtalya önünde topu oyuna sokma konusunda eleştirilen kaleci Uğurcan Çakır, Güneş’in bu maçta da tercihi olacak. Trabzonspor’da çok başarılı bir sezon geçiren Uğurcan Çakır, İtalya maçında tam 6 kurtarış yapmasına karşın kalesinde 3 gole engel olamadı. Genç kaleci topu oyuna sokma konusunda eleştirilse de Güneş’in ona güveni tam.

YUSUF’UN YERİNE CENGİZ ÜNDER

Şenol Güneş kanatlarda değişim yapmaya hazırlanıyor. Tecrübeli teknik adam çarşamba günü ilk 11’de Yusuf Yazıcı’nın yerine Cengiz Ünder’e görev verecek.

Güneş, İtalya karşısında oyuna girdikten sonra yarattığımız iki tehlikede de imzası bulanan Cengiz’i form olarak daha önde gördüğü, milli futbolcudan kanat beklerine de yardım edip işin savunma kısmına da destek vermesini istediği öğrenildi. Teknik ekipte, Yusuf’un özellikle savunmaya yardım konusunda zayıf olduğu görüşü öne çıktı.

Orta sahada değişim yapmayı planlayan Şenol hocanın teknik kapasitesi daha yüksek olan İrfan Can Kahveci ile Taylan Antalyalı arasında bir tercih yapıp, bunlardan birini ilk 11’e monte etmeyi düşündüğü ifade edildi.

Türkiye-Galler maçında ilk 11 değişiyor... Cengiz Ünder'e kritik görev...

İKİ BÖLGEDE BÜYÜK REKABET VAR

Şenol hocanın aynı zamanda özellikle üzerinde durduğu iki bölgenin daha olduğu biliniyor. Bunlardan ilki ön libero... Bu noktada İtalya maçının aksine Galler mücadelesinde Kaan Ayhan’ı sahada görebiliriz.

Takımda bir başka forma rekabeti ise Kenan Karaman ile Halil Dervişoğlu arasında yaşanacak. Tecrübeli teknik adam antrenman performansını her geçen gün yükselten ve İtalya maçında oyuna sonradan dahil ettiği Halil Dervişoğlu ile Kenan arasında bir değişime gidebilir. 

Türkiye-Galler maçında ilk 11 değişiyor... Cengiz Ünder'e kritik görev... ile ilgili etiketler Şenol Güneş EURO 2020 Cengiz Ünder A Milli Takım
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.