Türkiye- Filistin anlaşması rahatsız mı etti?

Türkiye her platformda Filistin’e desteğini göstermeye devam ediyor. Son olarak iki ülke arasında imzalanan güvenlik işbirliği anlaşması da bu desteğin en üst seviyedeki göstergesi oldu. Anlaşmanın detaylarını yazan Independent Türkçe sitesinin haberde kullandığı dil şaşırttı…

Türkiye ile Filistin arasında 2018 yılında imzalanan güvenlik iş birliği anlaşması bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla onaylanarak yürürlüğe girdi.

Anlaşma, Türkiye ve Filistin arasında uyuşturucu, göçmen ve silah kaçakçılığına karşı işbirliği, teröre karşı istihbarat paylaşımı, terörle mücadelede kullanılan silahlarla ilgili bilgi değişimi gibi konularda işbirliğini öngörüyor.

İki ülke arasında yapılan anlaşma büyük yankı uyandırdı. Son olarak suç örgütü lideri Sedat Peker, İsrail’in Filistin saldırılarına karşı Türkiye’nin yeterli adım atmadığını ileri sürmüş birçok muhalif isim de bu söylem üzerinden hükümete yüklenmişti. Ancak Türkiye’nin Filistin’e desteğinin sözde olmadığını gören bazı çevreler durumdan rahatsız oldu.


INDEPENDENT TÜRKÇE'NİN HABERİNDE ÇARPICI DETAY

Öte yandan Türkiye ile Filistin arasında imzalanan anlaşmanın detaylarını haberleştiren Independent Türkçe'nin metnindeki bazı bölümler dikkat çekti. Cihat Arpacık'ın imzasıyla yayınlanan haberde işbirliği başlıklarının verildiği bölümde yer alan muğlak ifadelerden iki ülkenin suçla mücadele için değil, organize suç faaliyeti yapmak için anlaştığı anlamı çıkıyor.

Haberdeki dikkat çeken detay şöyle:

Türkiye- Filistin anlaşması rahatsız mı etti?

Türkiye- Filistin anlaşması rahatsız mı etti? ile ilgili etiketler Türkiye Filistin Haber anlaşma Independent Türkçe
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.