Türkiye, Rusya ve Esed'in karşısına ÖSO ile mi çıkacak?

Yeni Şafak'ta yayımlanan haberde, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) 'Askeri sevkiyata hazır olun' talimatı gönderildiği ileri sürüldü. Haberde, "Ulusal Ordu çatısı altında 30 bin ÖSO savaşçısı bulunuyor. Bunların 10 bini bölgede bekletilirken, 20 bini ise İdlib'e nakledilecek" dendi.

"Her şeye hazırlıklı olun" başlığıyla yayımlanan haberde,"Son 15 günlük süreçte sınır hattında konuşlandırılan zırhlı ve tank sayısı iki katına çıkarılırken, stratejik noktalara füze rampaları ve topçu bataryaları yerleştirildi" dendi.

Devamında, "Afrin, Azez, Cerablus, El Bab, Çobanbey, Mera ve Savran hattındaki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarına 'hazır olun' emri verildi" ifadesi kullanılan haberde, şunlar ileri sürüldü:

"ÖSO'ya gönderilen talimatta asker sayıları, silah ve mühimmat miktarlarını rapor olarak sunmaları ve askeri sevkiyata hazır olmaları istendi. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde oluşturulan Ulusal Ordu çatısı altında 30 bin ÖSO savaşçısı bulunuyor. Bunların 10 bini bölgede bekletilirken, 20 bini ise İdlib'e nakledilecek. İdlib'de tüm grupların birleşmesi ile oluşan ‘Vatan Cephesi' çatısı altında da 30 bin savaşçı bulunuyor."

Türkiye, Rusya ve Esed'in karşısına ÖSO ile mi çıkacak? ile ilgili etiketler ÖSO Suriye Esed
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.