Türkiye düşmanı Kati Piri devrede

Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Ünivesitesi’ne rektör olarak atanmasının ardından yaşanan olaylarda öğrencileri ABD, İngiltere ve Almanya’da bulunan çeşitli vakıflarla bağlantılı oldukları belirlenen bazı öğretim üyelerinin yönlendirdikleri iddiası gündemdeydi. Bu bağlantılara bir örnek girişim de Hollanda’dan geldi. Amsterdam’da bugün yaşanan olayların gündeme alınacağı ve Boğaziçi Üniversitesi protestolarını destekleyen Kati Piri’nin konuşmacı olarak katılacağı bir toplantı düzenlenecek!

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Boğaziçi Üniversitesi’ne Prof. Melih Bulu’nun rektör olarak atanması üniversite içinde tartışmalara neden oldu.  "Kayyum rektör" söylemi ile bu atamaya itiraz eden bazı akademisyen ve öğrenciler protesto gösterileri düzenledi.

Çeşitli yasa dışı örgüt sempatizanlarının da provokasyonu ile protestolar sokak eylemlerine evrildi ve göstericiler zaman zaman polisle karşı karşıya geldi. 

Yaşanan olaylarda çok sayıda eylemci gözaltına alındı. Ardından yaşanan adli süreçte ise suça karışmayan protestocu öğrencilerin tamamı serbest bırakıldı.

ÖĞRENCİLERİ ÖRGÜTLEYEN VE YÖNLENDİREN ÖĞRETİM ÜYELERİ ÇIKTI!

Diğer yandan, Boğaziçi Üniversitesi olaylarının ardından yapılan araştırmalarda, öğrencileri yönlendiren ve örgütleyenlerin üniversitede görevli 33 öğretim görevlisinin olduğu iddia edildi. Bu öğretim görevlilerinin ABD, İngiltere ve Almanya’da bulunan çeşitli vakıflar ve derneklerle ilişkilerinin olduğu öne sürüldü.

Türkiye düşmanı Kati Piri devrede


Öte yandan Boğaziçi olayları Batı medyasında geniş yer buldu. ABD ve Avrupalı bazı siyasetçiler Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin gösterilerini desteklediklerini belirten açıklamalar yaptı.

Türkiye düşmanı Kati Piri devrede - Resim : 2

Türkiye 'ye karşı politik tutumu ve teröre verdiği destekle bilinen Avrupa Parlamentosu eski Türkiye Raportörü Kati Piri de Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlere destek verdi.

Daha önce pekçok kez Türkiye'yi hedef alan açıklamalarda bulunan Piri, yaşanan olaylarla ilgili sosyal medya hesabından protestocuları överek, "Türk hükümetinin zulmü artık Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin aleyhine dönüyor. Bir çoğu, hükümet tarafından atanan rektörü barışçıl bir şekilde protesto ettikleri için tutuklanıyor. Cesur öğrencilere!" ifadelerini kullandı.

Türkiye düşmanı Kati Piri devrede - Resim : 3

KATİ PİRİ TOPLANTIYA KATILACAK!

Ayrıca, Türkiye düşmanlığı ile tanınan Kati Piri’nin, başkent Amsterdam’da bugün, Boğaziçi Üniversitesi'nde eylem yapan öğrencileri destekleyen bir toplantıya katılarak konuşma yapacağı da öğrenildi.

Polisin eylemcilere 'Aşağıya bakın' dediği iddia edilerek, oluşan 'Aşağıya bakmayacağız' sloganını taşıyan afişlerle duyurulan miting, Türkiye saati ile 17:00’de gerçekleştirilecek.

Türkiye düşmanı Kati Piri devrede ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi protesto Eylem Rektör Kati Piri Melih Bulu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.