Türkiye doğruladı! Bağdadi'nin ablası yakalandı

ABD tarafından ölü ele geçirilen Bağdadi'nin ablası da Türk askerleri tarafından Suriye'de yakalandı. İletişim Başkanı Altun, bilgiyi doğruladı.

ABD tarafından ölü ele geçirilen DEAŞ lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin ablası Rasmiya Awad'ın Türkiye tarafından Suriye'de yakalandığı açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Reuters tarafından geçilen haberi doğruladı.

Altun, Twitter'dan "İdeolojisine ve kaynağına bakmaksızın Türkiye’nin terörle mücadelesi hız kesmeden devam etmektedir. Bağdadi’nin kız kardeşinin yakalanması, terörle mücadele operasyonlarımızdaki başarının bir başka örneğidir." diye yazdı.

Altun'un açıklamaları şöyle;

Halkımıza terör saçmak ve bölgemizi istikrarsızlaştırmak isteyenleri adaletin önüne çıkarmadaki kararlılığımız sorgulanamaz.

'KARA PROPAGANDA YAPILIYOR'

DEAŞ ile mücadeledeki kararlılığımıza dair Türkiye’ye yönelik birçok kara propaganda yapılmaktadır. Türkiye terörün her türüyle mücadelede başı çekmektedir.
Bu konuda aynı fikirde olduğumuz ortaklarımızla kurduğumuz güçlü terörle mücadele iş birliğimizden asla şüphe edilemez.

Türkiye doğruladı! Bağdadi'nin ablası yakalandı

Washington’daki bazı çevreler, Türkiye-ABD ortaklığını imkansız bir hale getirmek için uğraşıyorlar. Biz sonunda, ittifakın gerçek değerini anlamaya yönelik soğukkanlı bir tutumun galip geleceğini umuyoruz.

ERDOĞAN'IN ZİYARETİ HAKKINDA

Kasım ayında ABD’yi ziyaret etme kararı, tamamen Cumhurbaşkanımızın vereceği bir karardır. İki Başkan, ne zaman uygun görürlerse o zaman bir araya geleceklerdir. Başkanların arasında samimiyete dayalı bir ilişki bulunmaktadır. Kendileri ortak çıkarları ilgilendiren meseleleri, gelecekte de aynı açıklıkla ele almaya devam edeceklerdir.

Türkiye doğruladı! Bağdadi'nin ablası yakalandı ile ilgili etiketler ABD Fahrettin Altun Bağdadi bağdadinin ablası
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.