Türkiye çip üretimi için kolları sıvadı! Ankara’da yeri bile hazır

Çiplerde yaşanan sıkıntı ülkeleri kendi çözümlerini üretmeye yöneltirken, Türkiye de boş durmuyor. Bir şirket ile anlaşma sağlanarak çip üretimi yapılacağını belirten Ticaret Bakanı Mehmet Muş, çip üretimi için Ankara’da yer tespitinin yapıldığını belirtti.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

İBRAHİM AÇAR

Elektronik ürünlerden otomobile kadar her alanda kullanılan çiplerde yaşanan sıkıntı ülkelerin kendi çözümlerini üretmeye yöneltiyor. ABD ve Avrupa milyarlarca dolarlık yatırımla çipte Tayvan ve Çin’e olan bağımlılığı azaltmaya giderken Türkiye de boş durmuyor. Bu konuda bir şirket ile anlaşma yapılarak çip üretimi yapılacak. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, çip üretiminin yapılacağını hatta Ankara’da yer tespitinin yapıldığını açıkladı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, dünyadaki çip krizine ilişkin, “Türkiye olarak bizim de bazı hazırlıklarımız var, hatta Ankara’da belli bir yer de bunun için ayrılmış durumda. Şu an bu yatırımla alakalı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bir çalışması söz konusu” dedi.

Bakan Muş, Kayseri’de düzenlenen Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi’ne katıldı. Ticaret bakanı, dünyadaki çip krizine değinirken şunları dedi: “Çin ve ABD’nin yatırımları söz konusu. Türkiye olarak bizim de bazı hazırlıklarımız var, hatta Ankara’da belli bir yer de bunun için ayrılmış durumda. Şu an bu yatırımla alakalı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bir çalışması söz konusu. Yani, burada aslında Türkiye yatırım yapmak istiyor. Türkiye burada bir yatırımcıyı ağırlamak istiyor. Yani bu işin içine girmek istiyor ve girmemiz gerektiğini de düşünüyorum. Çünkü sürekli taşıma suyla değirmen dönmez. Bunun çok farklı seviyeleri var. Belli seviyelerde çipler üretmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu alanı kaçırmamamız lazım. Bu da Türkiye’nin ve bizim gündemimizde olan bir konu.

Gelecek daha da dijitalleşecek ve dijitalleşen her alanda daha fazla bu çipe ihtiyaç olacak. O açıdan buna olan talep her geçen gün daha da artacak. O anlamda biz Türkiye olarak üretici olmak istiyoruz. Burada en önemli ihtiyaçlardan bir tanesi su. Ciddi su kullanılan bir ürün. Temizlenmesiyle ilgili ciddi suya ihtiyaç var. Tayvan su kaynakları geniş olduğu için bu alanda uzmanlaştı. Bu, bizim de gündemimizde olan bir konu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı çalıştı orada. Yatırımcı organize edilebilirse, şu an Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yatırımcı üzerinde çalışıyor. Yerli, yabancı nasıl bir organize yapılacaksa onların gündemlerinde olan bir konu. Ellerinde bir yerleri de var. Bunu organize etmeye çalışıyorlar.”

 

Türkiye çip üretimi için kolları sıvadı! Ankara’da yeri bile hazır ile ilgili etiketler Türkiye Ankara çip krizi çip üretimi Ticaret Bakanı Mehmet Muş
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.