A Milli Takım'dan FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri'nde ilk galibiyet... Türkiye - Büyük Britanya: 84-67

FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri B Grubu ikinci maçında A Milli Erkek Basketbol Takımı, sahasında Büyük Britanya'yı 84-67 mağlup etti ve gruptaki ilk galibiyetini elde etti. A Milli Takım'da Shane Larkin 22, Buğrahan Tuncer 17, Metecan Birsen 11 sayıyla oynadı. Büyük Britanya'da ise Dan Clark 17, Gabriel Olaseni 15 ve Tarık Phillip 14 sayıyla oynadı.

FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri B Grubu'ndaki ilk maçında Belarus'a deplasmanda mağlup olan A Milli Takım, 2. maçında Büyük Britanya'yı ağırlayadı. Ay-yıldızlılar, Büyük Britanya'yı 84-67 yenerek ilk galibiyetini elde etti.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan müsabakaya ay yıldızlılar; Shane Larkin, Melih Mahmutoğlu, Şehmus Hazer, Sadık Emir Kabaca ve Furkan Haltalı ilk 5'iyle başladı.

Müsabakanın ilk yarısı 37-37'lik eşitlikle sona erdi.

Milliler, B Grubu'ndaki ikinci pencere maçlarında 25 Şubat 2022'de deplasmanda ve 28 Şubat 2022 tarihinde de sahasında Yunanistan ile karşı karşıya gelecek.

A Milli Takım'da Shane Larkin 22, Buğrahan Tuncer 17, Metecan Birsen 11 sayıyla oynadı. Büyük Britanya'da ise Dan Clark 17, Gabriel Olaseni 15 ve Tarık Phillip 14 sayıyla oynadı.

FIBA'nın açıkladığı formata göre 4'er takımın yer aldığı gruplarda ilk üç sırayı alan ekipler, bir üst tura yükselecek.

Takımlar, ilk grup aşamasında topladığı puanları bir üst turdaki gruplara taşıyacak.

A Milli Takım, grupta ilk üç sıra içinde yer alması halinde, A Grubu'nu ilk üç sırada tamamlayan ekiplerle karşılaşacak. İkinci tur gruplarında ilk üç sırayı alan 12 ekip ise FIBA 2023 Dünya Kupası'nda mücadele etmeye hak kazanacak.

A Milli Takım'dan FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri'nde ilk galibiyet... Türkiye - Büyük Britanya: 84-67

BARCELONA SERTAÇ ŞANLI'YI GÖNDERMEDİ

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Sertaç Şanlı'nın A Milli Takım kampına katılmasına kulübü Barcelona tarafından izin verilmediğini ve milli oyuncunun Büyük Britanya maçında oynayamayacağını bildirdi.

TBF'den yapılan açıklamada, FIBA 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu'nda yarın Büyük Britanya'yı konuk edecek milli takımda Sertaç Şanlı'nın kadroda yer alamayacağı belirtildi.

Açıklamada, "Barcelona'da oynayan Sertaç Şanlı, kulübünün izin vermemesi nedeniyle milli takımımızın Büyük Britanya ile yapacağı maçta forma giyemeyecek. Türkiye Basketbol Federasyonu, konuyla ilgili rahatsızlığını FIBA'ya iletmiş olup, gerekli girişimlerde bulunmuştur." ifadelerine yer verildi.

A Milli Takım'dan FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri'nde ilk galibiyet... Türkiye - Büyük Britanya: 84-67 ile ilgili etiketler Basketbol A Milli Erkek Basketbol Takımı 12 dev adam büyük britanya Sertaç Şanlı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.