Türkiye buldu onlar göz dikti!

Türkiye'nin Karadeniz'de yeni keşfettiği 320 milyar metreküplük doğalgaz yatağı Yunanistan'ın ağzının suyunu akıttı. Yunan enerji uzmanları üzerlerine vazifeymiş gibi bu alanda Rusların ve binlerce kilometre ötedeki Amerikalıların da hak iddia edebileceğini yazdı.

Türkiye'nin yeni doğalgaz yatağı keşfetmesi enerji piyasalarını alt üst etti. Yunan enerji uzmanı Ilias Tsagas Türkiye'nin kıta sahanlığı içindeki alanda keşfettiği enerji kaynağından başka ülkelerin de pay isteyebileceğini yazdı.

BÜYÜK SAÇMALADI!

Londra'daki Greenwich Üniversitesi'nde görev yapan Yunan enerji uzmanı, "Türkiye'nin Karadeniz'de sondaj yapmasına izin verilip verilmeyeceği de net değil. Romanya, Bulgaristan ve en başta da Rusya gibi sahildar devletler de söz sahibi olmak isteyecektir. ABD de bölgede dolaylı olarak temsil ediliyor: Erdoğan'ın hak iddia ettiği bölgede ABD'li Exxon grubu da hak sahibi." dedi.

Oysa Türkiye'nin doğalgaz bulduğu alan Türkiye'nin kıta sahanlığı içerisinde yer alıyor ve tamamen Türkiye'nin kullanımına açık bir alan.

 

Türkiye buldu onlar göz dikti! ile ilgili etiketler Türkiye Yunanistan Amerika Rusya doğalgaz arama çıkarma
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.