Türkiye bugün Mescid-i Aksa için ayağa kalktı! Yüzbinler İsrail'i protesto etti...

İsrail'in Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya yönelik yasaklama ve engellemeleri tüm yurtta protesto edildi... Protestoların adresi İstanbul'da Beyazıt Meydanı, Ankara'da Hacı Bayram Veli Camii'ydi...

İsrail'in Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya yönelik yasaklama ve engellemeleri tüm yurtta protesto edildi... Protestoların adresi İstanbul'da Beyazıt Meydanı, Ankara'da Hacı Bayram Veli Camii'ydi...

Mescid-i Aksa’ya girişi yasaklayan ve ezanı susturan İsrail'in zulmüne dur demek için Beyazıt Meydanı'nda onlarca STK'nın destek verdiği eyleme on binlerce Müslüman katıldı...

İsrail zulmünü protesto eden Müslümanlar, Mescid-i Aksa'nın özgürlüğe kavuşmasını talep etti.

İSRAİL BAYRAĞI YAKILDI

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik yasaklama ve engellemeleri Beyazıt Meydanı'nda protesto edildi. Cuma namazı sonrası meydanda toplananlar İsrail'i protesto etti. Eylemde protestocular, İsrail bayrağını ateşe verdi.

Kadınların da bulunduğu kalabalık, sık sık tekbir getirerek İsrail yönetimi aleyhine slogan attı. Anadolu Gençlik Derneği'nin düzenlediği programda, bazı eylemciler İsrail bayrağını ateşe verdi. Türkiye Gençlik Vakfı Genel Başkanı İsmail Emanet, İsrail yönetiminin başlattığı metal arama dedektör uygulamasını eleştirerek, "Mescid-i Aksa'nın elimizden gitmesini istemiyorsak, bugün bu yapılan zulümlere karşı gelmek ve haksızlığın karşısında dimdik durmalıyız. Kudüs'e yapılan bu işgaller, islama karşı yapılan saldırılardır" diye konuştu. Daha sonra söz alan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail'in Filistin halkına zulüm yaptığını belirtti. Ardından konuşan Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, İsrail'in, Filistin topraklarını haksız yere işgal ettiğini söyledi. Konuşmaların ardından meydanda bulunan kalabalık Filistin halkı için dua etti. Duanın ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

HACI BAYRAM VELİ CAMİİ'NDE TELİN EDİLDİ

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatan İsrail, Ankara’daki Hacı Bayram Veli Camii’nde kılınan cuma namazının ardından bazı sivil toplum örgütleri tarafından protesto edildi.

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik uygulamaları, bazı siyasi parti üyeleri ve STK'ların katılımıyla Ankara’da protesto edildi. Hacı Bayram Veli Camii’nde kılınan cuma namazının ardından çok sayıda vatandaş cami avlusunda toplandı. Hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak, dualar edildi ve gıyabi cenaze namazı kılındı. Vatandaşlar, "Kudüs İslamın onurudur", "İşgalci devlet yıkılacak elbet" ve "Kudüs canımız, feda olsun kanımız" sloganları atarak İsrail’e tepki gösterdi.

20170721AW129097_03
Gıyabi cenaze namazının ardından basın açıklaması yapan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya, Kudüs’ün dünya üzerindeki sıradan bir şehir olmadığını, 'Kudüs davasının' bütün Müslümanlar için hem Allah’a imanın bir gereği, hem de Allah’a olan sevginin ve saygının gereği olduğunu söyledi. Kaya, "Mescid-i Aksa Hazreti Allah’ın evidir, bütün Müslümanların namusudur, şerefidir, haysiyetidir. Siyonist terörist devlet çok iyi bilsin ki asla emellerine ulaşamayacak. Bu ümmetin bir ferdi bile yeryüzünde durduğu müddetçe Mescid-i Aksa Müslümanlarındır, Allah’ın evi olmaya devam edecektir. Yaptığın bütün işler hedefini değil, faturanı büyütüyor. Bir gün Ankara’dan, İslam dünyasının dört bir tarafından Kudüs seferiyle, yaptıklarının bin katıyla hesabını soracağız. Selahaddin Eyyubiler bu ümmet içinde tükenmedi. Her bir Müslüman yeniden silkinecek, yeniden ayağa kalkacak ve inşallah Kudüs’ü yeniden fethedeceğiz" diye konuştu.
Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Türkiye bugün Mescid-i Aksa için ayağa kalktı! Yüzbinler İsrail'i protesto etti... ile ilgili etiketler Mescid-i Aksa İsrail beyazıt camii
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.