Türkiye Beyrut'a özel ekip gönderiyor

Beyrut'ta yaşanan ve resmi açıklamaya göre 100 kişinin öldüğü 3 binden fazla kişinin yaralandığı patlamanın ardından Türkiye'den özel bir ekip Lübnan'a gitmek için hazırlıklara başladı. Tahliye ve yardım amaçlı görevlilerin yanısıra uçakta patlamanın sebeplerini araştıracak bir ekip de bulunacak.

SuperHaber'in güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiye göre Türkiye, büyük bir felaketle sarsılan Lübnan'a yardım elini uzatmak için bir ekip oluşturmaya başladı.

Bu arada patlamanın araştırılması için de özel bir ekip oluşturuldu. Ekip, patlamaya ilişkin gelişmeleri Ankara'da kurulan kriz masasından takip ediyor. 

Beyrut'a da özel bir uçakla tahliye ve yardım amaçlı bir ekip sevk edilecek. Ekibin önceliği Beyrut'ta bulunan Türklerin yaralı olanlarının tedavisi ve tahliyesi. Ekip Beyrutluların ihtiyaçları için de destek verecek. 

Yaşanan olayın perde arkasını araştıracak ekip ise patlamanın tipi ve çıkan dumanın rengini inceleyerek sebeplerine ilişkin analiz yapacak uzmanlardan oluşuyor. Ekip, patlamanın sebeplerinin ortaya çıkartılması için Lübnanlı uzmanlara teknik destek de verecek. 

Türkiye Beyrut'a özel ekip gönderiyor ile ilgili etiketler patlama Beyrut Türkiye Lübnan özel ekip
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.