Türkiye Barolar Birliği'nde 'Vurun kardaşlar vurun!' sesleri

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı'na seçilen ve terör örgütü DHKP-C sempatizanı olduğu bilinen şahsın yeni görevini kutlayan kalabalık, Gündoğdu Marşı'nın Grup Yorum versiyonunu hep bir ağızdan söylerken görüntülendi. Güruh, 'vurun kardaşlar vurun' naraları attı.

Türkiye Barolar Birliği'nin problematik adayının başkan seçilmesinin ardından TBB  koridorlarında ''vurun kardaşlar vurun'' sesleri yükseldi.

TERÖRİST İÇİN ÜZGÜNMÜŞ!

Erinç Sağkan'ın geçen yıl yaptığı paylaşımda, terör örgütü DHKP-C üyeliğinden 2016'da tutuklanan ve açlık orucuna başlaması sonucu Kasım 2019'da tahliye edildikten sonra evinde ölen Helin Bölek için üzüntülerini dile getirdiği görüldü.

GRUP YORUM'UN GÜNDOĞDU'SUNU SÖYLEDİLER

TBB Başkanı seçilen Erinç Sağkan'ın başkanlığını kutlamak için Baro binasında toplanan avukatlar, hep birlikte DHKP-C yanlısı Grup Yorum'un orijinalini alıp bir propaganda unsuruna dönüştürmek için değiştirdiği, ''Gündoğdu Marşı''ının Grup Yorum versiyonunu söyledi.

O anlar kameralar tarafından kaydedildi.

KILIÇDAROĞLU İLK TEBRİK EDENLERDEN OLDU

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Sağkan'ı ilk tebrik edenlerden oldu. Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Kılıçdaroğlu, "Türkiye Barolar Birliği 36. Olağan Genel Kurulunda seçimi kazanarak TBB Başkanı seçilen Erinç Sağkan ve yönetim kurulunu kutluyorum. Hukukun egemenliğini birlikte tesis edeceğimiz, ülkemizde görevinizi hiçbir baskı altında kalmadan yerine getireceğiniz günler yakındır" dedi.

GÜNDOĞDU MARŞI GERÇEKTE NEDİR?

26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan Başkomutanlık Meydan Savaşı yani Büyük Taarruz'un ardından Türk ordusu, 30 Ağustos'ta kesin olarak zafer kazanır. Afyon-Kütahya üzerinden İzmir'e ilerleyen Türkler, 9 Eylül 1922'de kesin olarak İzmir'i işgalden kurtarır. Büyük Taarruz sonrasında Gündoğdu Marşı, Türk insanının vatan uğruna canlarını feda edişini anlatmak için yazılmıştır.

Gündoğdu Marşı'nın Grup Yorum vandalliğine maruz kalmadan önceki orijinal hali ise şudur:

Gün doğdu, hep uyandık,
Siperlere dayandık.
İstiklalin uğruna da,
Al kanlara boyandık.
Sandılar Türk uyudu,
Ata cenge buyurdu,
Türk’ün asker olduğunu
Dünyalara duyurdu.
Ülkemiz Türk ülkesi,
Aşık eder herkesi.
Üstümüzden eksilmesin,
Al bayrağın gölgesi!

Türkiye Barolar Birliği'nde 'Vurun kardaşlar vurun!' sesleri ile ilgili etiketler TBB Türkiye barolar birliği grup yorum Gündoğdu vurun kardaşlar erinç sağkan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.