Türkiye, Azerbaycan'a asker gönderecek mi?

SuperHaber programcısı ve güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, katıldığı canlı yayında Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmayı değerlendirdi. Yarar, Türkiye bölgeye asker gönderecek mi? sorusunu da yanıtladı. Yarar, Azerbaycan ordusunun kullandığı taktik ile İdlib Harekatı arasındaki benzerliğe dikkat çekti.

Habertürk ekranlarında Kübra Par'ın sorusunu yanıtlayan Mete Yarar şu ifadeleri kullandı;

AZERBAYCAN KABLİYETİNİ İKİYE KATLADI

Türkiye'nin bölgeye asker göndermesine ihtiyaç yok. Azerbaycan ordusu 2016'dan 2020'ye kadar harekat kabiliyetini belki ikiye katladı. Yaklaşık bir buçuk aydır Rus hava kuvvetlerinin Suriye'den bazı grupları Ermenistan'a götürdüğünü biliyoruz. PYD'nin PJAK'ın bazı gruplarının gittiğini bliyoruz. Son bir haftada başka bir trafik var. Bölgeye sevk edilen çok ciddi miktarda silah ve mühimmat var. Türkiye Azerbaycan'la çok uzun bir tatbikat yaptı. Demek ki bölgede bir şey olacağının herkes farkındaydı.Bu askeri bir operasyon değil. Siyasi bir operasyon. Ermenistan'ın bu saldırısını askeri olarak bir izahı yok. Oyunun kurgusunun Azerbaycan üzerinden değil Türkiye üzerinden olduğunu düşünüyorum.

Türkiye, Azerbaycan'a asker gönderecek mi?

BİREBİR İDLİB HAREKATI

Azerbaycan ordusunun Ermenistan ordusunun karşısında ektra bir yardıma ihtiyacı olacağını düşünmüyorum. Türkiye'nin oraya getirdiği en büyük etki kurmay zekası. İdlib harekatı, Libya harekatı ve hibrit harekat konusunda Türk ordusu gibi bilgi birikimine sahip bir güç daha yok. Şu görüntüleri izlerken hangi harekatı izliyormuşsunuz gibi hissettiniz kendinizi?. Birebir İdlib harekatı. SİHA'ların kullanılış şekli, konvoylara saldırılış şekli metot her şey aynı. Türkiye'nin vermesi gereken de zaten buydu. Türkiye teknoloji olarak birikimini ve sahada elde ettiği konsepti Azerbaycan'a iletti. Tüm general rütbesine kadar olan tüm kadro TSK tarafından eğitilen askerlerden oluşuyor.

 

Türkiye, Azerbaycan'a asker gönderecek mi? ile ilgili etiketler Mete Yarar Azerbaycan Ermenistan
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.