Türkiye, ABD'yi güvenilir bir müttefik olarak görüyor mu? Dikkat çeken araştırma sonucu

ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerin özellikle ABD'nin terör örgütü PKK'ya verdiği destek nedeniyle gerginleştiği dönemde ortaya çıkan bir araştırma sonucu Türkiye'nin ABD'ye bakış açısını ortaya koydu. Transatlantic Trends 2021 çalışmasından çıkan sonuca göre, "ABD'yi güvenilir bir partner olarak görüyor musunuz?" sorusuna Türkiye'de 'evet' diyenlerin oranı yüzde 23'te kaldı. Araştırma sonucuna göre ABD'ye en çok güvenen ülke ise Polonya oldu.

2021 yılı Transatlantik ilişkiler için yeni bir sayfa niteliğinde. ABD hükümetinin değişmesi ve Covid-19'un politika, ekonomi ve toplum üzerindeki etkileri, transatlantik diyaloglarını tekrar tanımlıyor. Yeni önceliklerin ortaya çıktığı bu dönemde özellikle Küresel Isınma bu ülkeler arasındaki ajandanın güncellenmesini gerektiriyor.

ÇÖZÜLMESİ GEREKEN BİRÇOK SORUN VAR

Transatlantik müttefikler bazı sorunlarla da karşı karşıya; Çin ile ilişkiler nasıl devam edecek, Avrupa'nın doğusundaki güvenlik krizleri nasıl çözümlenecek, kıta genelinde yaşanan demokratik kayma nasıl rayına oturtulacak gibi sorular çözülmeyi bekliyor. 

İşte tüm bu ajandanın güncellenmesi için transatlantik müttefiklerinin nabzının yoklanması şart. Transatlantic Trends 2021 çalışması ise bu görevi gerçekleştirmek için yapıldı. 

Çalışmanın sonuçları ise çarpıcı. Çalışma Türkiye, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya, İspanya, İsveç, Birleşik Krallık ve ABD'yi kapsıyor. Transatlantic Trends 2021 çalışması ülkelerin arasında merak edilebilecek neredeyse her sorunun cevaplarının verildiği geniş çaplı anketleri içeriyor.

'ABD GÜVENİLİR BİR PARTNER Mİ?'

Türkiye'nin en çok göze battığı soru ise : 'ABD'yi güvenilir bir partner olarak görüyor musunuz?' sorusu.

ABD'nin müttefikliğine açık ara en az güvenin çıktığı Türkiye, %23 ile sınırlı kalırken, sondan ikinci olan ülke ise %51 ile Almanya. ABD'nin müttefikliğine en çok güvenen ülke ise, %76'lık güven oranıyla, yakın zaman önce TB2 SİHA satışı gerçekleştirdiğimiz Polonya. 

AVRUPA ÜLKELERİ: 'EVET, ÖYLE.'  -  TÜRKİYE: 'HAYIR, DEĞİL.'

İşte batı ülkelerinin yıllardır Türkiye karşıtı bir tutum almasının, terör örgütlerini desteklemesinin ve uluslararası hukuktan doğan haklarımızı gasp etmeye çalışmasının sonucu: Türkiye artık kendisine 'sözde müttefik' diyen ABD'ye güvenmiyor...Türkiye, ABD'yi güvenilir bir müttefik olarak görüyor mu? Dikkat çeken araştırma sonucu

RAPORUN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN 

 

Türkiye, ABD'yi güvenilir bir müttefik olarak görüyor mu? Dikkat çeken araştırma sonucu ile ilgili etiketler ABD Türkiye Cumhuriyeti müttefik
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.