"Türkiye 2018 yılına güçlü bir giriş yaptı!"

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 2. çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, 2017 yılında, yatırımlar ve ihracattaki güçlü performansın etkisiyle G-20 ülkelerinin tamamından daha hızlı büyüyen Türkiye ekonomisinin, 2018 yılına da güçlü bir giriş yaptığını belirterek, "Yılın 2. çeyreğinde de ekonomimiz dinamizmini istatistiklere yansıtmıştır." dedi.

Pekcan, değerlendirmesinde şunları söyledi:

"Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) bugün açıkladığı verilere göre, Türkiye ekonomisi 2018 yılının ikinci çeyreğinde %5,2 oranında büyümüştür.

2017 yılında, yatırımlar ve ihracattaki güçlü performansın etkisiyle G-20 ülkelerinin tamamından daha hızlı büyüyen Türkiye ekonomisi, 2018 yılına da güçlü bir giriş yapmıştır. Yılın 2. çeyreğinde de ekonomimiz dinamizmini istatistiklere yansıtmıştır.

2018 yılının ikinci çeyreğinde görülen %5,2’lik büyümeyi, ikinci çeyrekte Euro Bölgesinin %2,2, AB ekonomisinin yine %2,2, ABD’nin %4,2, Çin’in % 6,7’lik büyümesi olduğunu dikkate alarak değerlendirmekte fayda vardır.

Türkiye bu dönemde, dünya ekonomisinin %85’ini oluşturan G20 içerisinde verisi açıklanan ülkelerden %8,2 büyüyen Hindistan’dan, %6,7 büyüyen Çin’den ve % 5,3 büyüyen Endonezya’dan sonra en hızlı büyüyen ülke olmuştur.

Türkiye ikinci çeyrekte sergilediği performansla, gelişmiş ülkelerden ve gelişmekte olan ülkelerden pozitif yönde ayrışmış ve son 10 yılda olduğu gibi Avrupa’nın en hızlı büyüyen ülkesi olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.

"Türkiye 2018 yılına güçlü bir giriş yaptı!" ile ilgili etiketler Ruhsar Pekcan Ticaret Bakanı büyüme oranları
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.