Türkiye, 11. sıraya geriledi!

Şampiyonlar Ligi'nde Ajax'ın Lille karşısında 3-0 galip gelmesi Hollanda'yı ülke sıralamasında 9. sıraya yükseltti. Türkiye ise 11. basamağa geriledi.

2019 - 2020 sezonunda Avrupa kupaları heyecanı yaşanıyor. Ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray; Avrupa Ligi'nde ise Beşiktaş, Trabzonspor, Başakşehir temsil ediyor. Yeni Malatyaspor ise ön eleme turunda Avrupa Ligi'ne veda etti...

Dün gece oynanan maçlarda Ajax, sahasında Lille'i 3-0 mağlup etti. Alınan galibiyet sonrasında Hollanda ülke puanını 30.750'ye çıkardı ve 11'inci sıradan 9'unculuğa yükseldi. Türkiye'nin, UEFA ülke sıralamasında 30,400 puanı bulunuyor. Bu sonuçlarla Türkiye, 10'uncu sıradan 11'inci basamağa geriledi. 10'uncu basamakta ise Ukrayna bulunuyor. İlk 10'da bulunan ülkelerin şampiyonları doğrudan Devler Ligi'nde boy gösteriyor. 11'inci basamakta bulunan ülkenin şampiyonu ise sadece bir durumda direkt Şampiyonlar Ligi vizesi alabiliyor. Sıralamada ilk 10'da bulunan bir ülke takımının, Devler Ligi'ni kazanması ve bu ekibin ligi Şampiyonlar Ligi'ne katılma bölgesinde bitirmesi gerekiyor.Bu durumda 11'inci basamakta bulunan ülke şampiyonu da eleme oynamadan adını Devler Ligi'ne yazdıracak.Şu anki durumda Türkiye'nin en yakın rakiplerinden Hollanda; 4 takımla, Ukrayna ise 3 takımla Avrupa'da temsil ediliyor.12'inci basamakta yer alan Avusturya ise 3 takımla Avrupa'da mücadele ediyor.

Ülkemizi temsil eden Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir'in alacağı her puanın önemi bu nedenle çok büyük.

Türkiye, 11. sıraya geriledi! ile ilgili etiketler UEFA Avrupa Ligi Galatasaray Trabzonspor UEFA Şampiyonlar Ligi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.