Türkistan derneklerinden Davutoğlu'na ortak tepki

Doğu Türkistan dernekleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Doğu Türkistan'daki zulme sessiz kaldığı iddiasında bulunan Ahmet Davutoğlu'na tepki gösterdi. Derneklerden art arda yapılan açıklamalarda "Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, sadece Doğu Türkistan değil, Güney Azerbaycan ve bütün Türk yurtlarının gür sesi olmuştur." denildi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Twitter hesabından bir paylaşımda bulunarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef aldı.

"Bahçeli'nin Türk dünyasına yaptığı ne var?" sorusunu yönelten Ahmet Davutoğlu, "Koyduğu bir taş, döktüğü bir ter, döktüğü bir göz yaşı mı var? Doğu Türkistan'daki zulme sessiz kalanlar bize kalkıp Milliyetçilik dersi veremezler. Kendi tabanına 'deli' diyenden Allah aşkına hayır olur mu" ifadesini kullandı.

Türkistan derneklerinden Davutoğlu'na ortak tepki

Ahmet Davutoğlu'nun bu sözlerine cevap Doğu Türkistan derneklerinden geldi.

Güney Azerbaycan Milli Oyanış Herekatı'ndan yapılan açıklamada "Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, sadece Doğu Türkistan değil, Güney Azerbaycan ve bütün Türk yurtlarının gür sesi olmuştur." denildi.

Açıklama şöyle sürdürüldü:

"Sayın Devlet Bahçeli öncülüğünde Turan ülküsüne doğru yürümekten şeref duymaktayız. Karabağ’da olduğu gibi esaret altında kalan Türk yurtlarının kurtuluşunu ve Turan’ın kurulmasını kutlayacağız.

Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’ye ideallerimize giden yolu açması, esir Türklerin davasına sahip çıkması ve yardımları hasebiyle teşekkürlerimizi sunarız."

Türkistan derneklerinden Davutoğlu'na ortak tepki - Resim : 2

Doğu Türkistan Zulmün Yetimi Platformu ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Doğu Türkistan’ın haklı davası, her türlü baskı ve zulme rağmen hâlâ devam etmektedir. Verdiğimiz zorlu mücadelede, birçok dava arkadaşımız maddi ve manevi olarak bizlere destek sağlamış, arkamızda durmuş ve yanımızda olmuştur.  MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyefendi de bu süreçte gerek maddi gerek manevi olarak bize destek sağlamıştır. Yıllardır süregelen mücadelemizde en başından beri yanımızda olmuş, talep ve isteklerimizi geri çevirmeyerek bizlere yardımcı olmuştur. Doğu Türkistan hususundaki hassasiyeti ve Uygur Türklerine olan destekleri için Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’ye ve onun nezdinde tüm Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarına teşekkür eder, saygılarımızı sunarız. "

Türkistan derneklerinden Davutoğlu'na ortak tepki - Resim : 3

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslar arası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Başkanı Güngör Yavuzaslan ise  "MHP ve Ülkücü Camia hem Türkiye’de hem Türk Dünyası’nda yaptığımız medya çalışmalarında Türk Dünyasının her köşesinde siyasi, kültürel, sivil toplum çalışmalarını aktif yapan bir teşkilattır. Bahçeli, Başbakan Yardımcısı olarak Doğu Türkistan ziyaretini gerçekleştirmiştir. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin her köşesinde Türk soyluların çalışmalarında MHP teşkilatlarının katılımlarını ve desteklerini takip ettik. Türkiye’nin yanı sıra dünyanın dört bir yanında Türk Dünyası teşkilatları ile sürekli iletişim halindeyiz. Bu teşkilatların yöneticileri Türk Dünyası unsurlarının bir polemik içinde anılmasından rahatsızlık duymaktadırlar." açıklamasında bulundu

Türkistan derneklerinden Davutoğlu'na ortak tepki - Resim : 4

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Eski İçişleri Bakanı Serkan Dinçtürk de tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Çin rejiminin baskı ve zulümlerine rağmen baş eğmeyen, karşılaştığı onca zorluğa rağmen davasından bir an olsun vazgeçmeyen ve asla hak bildiği yoldan şaşmayan Doğu Türkistanlılar; vatanı için her türlü fedakarlığı göstermiştir. Uzun yıllardır gösterdiğimiz dik duruşun arkasında yaslandığımız dağlar, millî ruhumuzun beslendiği kaynaklar vardır. MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyefendi de bu isimlerden birisidir. Doğu Türkistan Davası’na sahip çıktığı hepimiz tarafından gayet iyi bilinmektedir. Tarih ve dava neferlerimiz Devlet Bahçeli’nin hassasiyetine şahittir. "

 

 

Türkistan derneklerinden Davutoğlu'na ortak tepki ile ilgili etiketler Ahmet Davutoğlu MHP Devlet Bahçeli Doğu Türkistan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.