"Turkey" gitti ama Nuran Yıldız'ın o kampanyaya bir itirazı var!

Nuran Yıldız: Çok doğru bir işti, emeği geçenleri kutlarım ve fakat anlamadığım bir şey var. Kampanya filminde İstanbul var, Konya var, Nevşehir var Ankara yok. Ankara’sız Türkiye filmi, tadı tuzu olmayan bir yemek gibi olmuş.

"Türkiye" markasını güçlendirme çalışmaları kapsamında atılan son adım kamuoyundan büyük destek gördü.

Başlatılan yeni kampanya ile "Turkey" ifadesinin kullanımına son verilmesi ve uluslararası platformda "Türkiye" isminin kullanılması hedefleniyor.

Bu maksatla hazırlanan tanıtım videosunda, Türkiye'nin farklı yerlerindeki yabancı turistlerin kendi telaffuzlarıyla "Hello Türkiye" diyerek mesajlarını gönderdiği görüntüler yer aldı.

Söz konusu video, global influencerların "#helloTürkiye" etiketleri ile sosyal medya paylaşımlarıyla birçok ülkede etkileşime girdi.

Kampanyayı başarılı bulan isimler arasında SuperHaber yazarı, iletişim profesörü Nuran Yıldız da yer aldı.

Nuran Yıldız, kampanya için hazırlanan videoya destek verdi vermesine ancak bir şerh koymaktan da geri durmadı.

Yıldız o itirazını bu haftaki yazısında şöyle dile getirdi;

"Yıllar yılı hep sorup dururdum, neden kimse ülkemizin ismini ülkemizin dilinde yazmak konusunu gündeme getirmiyor?

Neden hayatımızdan geçen yabancılara “Turkey hindi demek ama bizim hindiyle ilgimiz yok” demek zorundaydık ki?

Nihayet uluslararası alanda “Turkey” yerine “Türkiye” yazmaya karar verildi. Bunun için de “Hello Türkiye” kampanyası başlatıldı.

Çok doğru bir işti, emeği geçenleri kutlarım ve fakat anlamadığım bir şey var. Kampanya filminde İstanbul var, Konya var, Nevşehir var Ankara yok.

Ankara’sız Türkiye filmi, tadı tuzu olmayan bir yemek gibi olmuş."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

"Turkey" gitti ama Nuran Yıldız'ın o kampanyaya bir itirazı var! ile ilgili etiketler Türkiye Nuran Yıldız turkey köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.