Türkeş, Altaylı'yı böyle anlatmıştı: Darbe bile yapar!

FETÖ'den tutuklanan eski MİT mensubu Enver Altaylı 'Ne yaptıysam Alparslan Türkeş'in emriyle yaptım' derken, Türkeş'in Altaylı hakkında söylediği sözler dikkat çekti. Yıllar önce Altaylı'nın partide görev almasına yönelik soruya cevap veren Türkeş'in, Altaylı hakkında 'darbe yapar' dediği ortaya çıktı

İYİ Parti milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın “FETÖ irtibatı” suçlamasının ardından İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu üzerinden başlayan tartışmalar devam ediyor. Bu tartışmalar da Enver Altaylı ile Buğra Kavuncu ilişkisi etrafında yoğunlaşıyor.

Altaylı’nın suçlandığı eylem ve faaliyetlerine ilişkin detaylar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesinde yer alıyor. Ancak Altaylı hakkında dikkate değer bir detay da hakkında yazılan kitaptan çıktı.

Sabah'ta yer alan habere göre: İrfan Ülkü tarafından yazılan ve 2008'de yayınlanan "Büyük Oyundaki Türk Enver Altaylı" adlı kitabın 106. Sayfasında 1991 yılında dönemin MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş'e bir Almanya ziyareti dönüşünde yöneltilen bir soru var.

Altaylı'nın bir arkadaşı Türkeş'e "Efendim, partide Enver'e bir görev verseniz nasıl olur?" diye soruyor.

ENVER ALTAYLI ASLA YETİNMEZ! DARBE BİLE YAPMAK İSTER

Bunun üzerine Türkeş şu cevabı veriyor:

"Tabii ki görev veririm ama o genel başkanlığı ister o da yetmez başbakan olmak ister. Orada duracak mı sanki, ne gezer? Cumhurbaşkanlığı'nı isteyecektir. Oraya ulaşamazsa darbe yapıp gelmek isteyecek…"

Kitap Altaylı hakkında yazılmış hem en detaylı hem de tek kitap olma özelliğini taşıyor. Yazar kitabında Altaylı ile yaptığı uzun görüşmelere dayalı olarak bu kitabı yazdığını belirtiyor.

 

Türkeş, Altaylı'yı böyle anlatmıştı: Darbe bile yapar! ile ilgili etiketler FETÖ Darbe MHP alparslan türkeş enver altaylı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.