Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, Forbes'e konuştu!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, ekonomi dünyasının prestijli yayın organlarından Forbes ile bir röportaj gerçekleştirdi.

Ekonomi dünyasının en prestijli dergileri arasında yer alan Forbes, Türklerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker ile samimi bir röportaj gerçekleştirdi.

Kişisel yaşantısından Türkiye'nin durumuna birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Türker'in röportajından öne çıkanlar şu şekilde;

''HAYALLERİMİZ HEDEFLERİMİZDİR''

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker hizmet aşkını; ‘’Üniversite yıllarım, ‘Ülkeme en çok nasıl hizmet edebilirim?’ sorusunun yanıtını aramakla geçti. Hayallerim de işte böyle şekillendi. Tekstil ile başladık, bugün enerjiden inşaata toplam bedeli 6 milyar doların üzerine çıkan yatırımlar ile büyük bir aile olduk. Hiçbirini tek başıma yapmadım. Yaşamımın her anında, ben ülkeme, ülkem de bana güvendi. Bu iş birliği, özveri, emek ve alın teri ile taçlanarak bugünlere kadar geldi’’ diyerek özetledi.

ÖZ KAYNAKLARI İLE AYDINLANAN BİR TÜRKİYE

Türkerler Holding, yenilenebilir enerji alanında 2007 yılından başlayarak işletmeye alınan ve proje aşamasında olanlar da dahil olmak üzere toplamda 1345 MW gücündeki projeleri ile Türkiye’nin enerjisi olmaya devam ediyor. Türkerler Enerji, oluşturduğu konsorsiyum ile birlikte Avrupa’nın rüzgar enerjisi alanında en büyük yenilenebilir enerji ihalesi unvanını taşıyan, 1000 MW kurulu gücündeki YEKA ihalesini Avrupa’da rekor bir rakam olan 3.44$Cent/kWh ile kazanarak tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Türkerler, 1 milyar Euro’nun üzerinde yatırım sağlayacak ve bu projeye kurulacak santrallerin işletmeye girmesiyle birlikte her yıl asgari 3 milyar kWh elektrik enerjisi üretecek.

Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması artan ihtiyaca bağlı olarak sürekli yükselen bir ivme yakaladı. Aynen dünyada olduğu gibi…

Ama asıl önemli olan enerji ihtiyacının dışa bağımı olarak değil, Türkiye’nin kendi öz kaynaklarıyla karşılanması. Kazım Türker, Türkiye, enerji ihtiyacının yerli kaynaklar ve milli sermaye ile karşılanması fikrinden yola çıkarak, dışa bağımlı bir ülke olmaktan kurtulup komşu ülkelerin dahi elektrik arzını karşılamayı hedefleyen bir vizyona sahip. Kazım Türker, ‘’Türkerler Enerji, ülkemizin sahip olduğu bu vizyonu kendisine misyon edinmiştir’’ diyor.

Holdingin enerji grubu, kurulacak rüzgar tesisleri sayesinde yıllık ortalama 1.5 milyon ton karbon emisyon azaltımı sağlayarak doğanın ve ekonominin de enerjisi olmayı hedefliyor. Türkerler Enerji, HES, RES ve jeotermal enerji alanında sahip olduğu geniş portföyü, başarılı yatırımları, doğayla uyumlu ve sonuç odaklı çalışmaları ile güven veren yürüyüşüne devam ediyor.

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, Forbes'e konuştu!

GÜÇLÜ TÜRKİYE GÜÇLÜ EKONOMİ

‘’Güçlü Türkiye, güçlü ekonomi ideali, biz yatırımcılar için pusula işlevi görüyor’’ diyen Türker, sözlerine ‘’Bu sayede faaliyet gösterdiğimiz sektörlerde yaptığımız her yatırımın aslında çok daha büyük bir hedefe hizmet ettiğini biliyoruz. Yenilenebilir enerji üretimi, enerji ticareti, doğal gaz dağıtımı, tekstil, gayrimenkul geliştirme ve kamu özel iş birliği (PPP) alanlarında ürettiğimiz değeri büyütmek en öncelikli hedefimiz olarak ilk sırada yer alıyor’’ diyerek devam etti.

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, Forbes'e konuştu! ile ilgili etiketler Türkerler Holding Kazım Türker Türkerler röportaj Forbes
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.