"Türk’e mi yasak 'Vatanperverlik'?"

Usta gazeteci Fatih Altaylı, bugünkü yazısında günlerdir gündemden düşmeyen Fransa - Türkiye maçında yaşanan, gol sevinci sırasında futbolcularımızın verdiği asker selamı ve UEFA'nın bu konuda soruşturma başlatması konularına değindi.

Fatih Altaylı, Habertürk'te yayımlanan bugünkü yazısında Fransa ile Türkiye arasında oynanan EURO 2020 Elemeleri grup maçında yaşanan ve büyük bir yankı uyandıran asker selamı krizine de değindi. 

Altaylı, Fransa'yı, UEFA'yı ve Avrupa medyasını ağır bir dille eleştirirken Fransız tribünlerinde açılan flamanın anlamına da açıklık getirdi.

Altaylı'nın yazısındaki bölüm şöyle:

Nationalist

Tam oturup adam gibi bir şeyler yazmak istiyoruz imkan kalmıyor. Mesela trollere “Yahu herkese militaristlik dayatamazsınız. Adam seni tatmin etmek için asker selamı çakacak, işinden gücünden olacak. Memlekete bir faydası olacaksa, bir askerimizin şehit olmasını engelleyecekse çaksın elbet ama sırf seni tatmin etmek için niye böyle bir şey yapsın” diye yazacağım. Yazamıyorum. Tam “Yahu her sanatçı, her toplum önderi siyasetle aynı düşünmek zorunda değil. Kimin yanıldığını bazen tarih gösterir. Bırakın milletin yakasına yapışmayı” diyeceğim. Diyemiyorum. Asker selamı çakan futbolcularımıza dönüp “Bedelli askerlik yapıp, orada selam çakmak kolay” diye askerlik listesini yayınlayanlara “Manyak mısınız!” diye çatacağım. Çatamıyorum. Niye? Çünkü Avrupa’dan her dakika ayrı bir ikiyüzlülük, ayrı bir alçaklık geliyor. Şimdi de UEFA futbolcularımızın golden sonra selam çakarak sevinmesini incelemeye almış. Irkçılık yok. Şiddet yok. Selam var. Adı üzerinde “Milli Takım” ve milli duygularla bir selam veriyor. İkiyüzlü, karaktersiz Avrupa medyasının gazıyla soruşturma açıyorlar. Çok değil iki sene önce bugün kıyameti kopartan Fransa’nın futbolcusu Antoine Griezmann Cumhurbaşkanı’nı aynı selamla selamlarken neredeydi bunlar!Ya da pazartesi akşamı aynı maçta Fransız tribünlerinde Fransız Hava Kuvvetleri’nin flamasının açılması da soruşturuluyor mu UEFA’da? Fransıza “Nationaliste” olmak serbest de… Türk’e mi yasak “Vatanperverlik”?

Stade de France tribünlerinde, Fransız taraftarların açtığı Fransız Hava Kuvvetleri flaması:

"Türk’e mi yasak 'Vatanperverlik'?"

 Cumhurbaşkanı Macron’a “selam” duran Antoine Griezmann:

"Türk’e mi yasak 'Vatanperverlik'?" - Resim : 2

Yazının tamamı için tıklayınız...

"Türk’e mi yasak 'Vatanperverlik'?" ile ilgili etiketler Fatih Altaylı Türkiye Fransa
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.