Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone'a numara taşımada yeni dönem! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone'a numara taşıma işlemlerinde yeni bir dönem başlıyor. Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan bir karara göre, mobil numara taşınabilirliğinde, taşıma talebinin alındığı bilgisi, alıcı işletmeci tarafından kısa mesajla, taşınması talep edilen numaraya bildirilecek. İşte detaylar...

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kararla birlikte cep telefonu operatörleri arasında yapılan numara taşıma işlemiyle ilgili yeni kararlar alındı. Alınan karar vatandaşı da yakından ilgilendiriyor. 

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hazırlanan Numara Taşınabilirliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, mobil numara taşınabilirliğinde, taşıma talebinin alındığı bilgisi, alıcı işletmeci tarafından kısa mesajla, taşınması talep edilen numaraya bildirilecek. Elektronik Haberleşme Sektöründe Başvuru Sahibinin Kimliğinin Doğrulanma Süreci Hakkında Yönetmelik uyarınca kimlik doğrulamasının elektronik ortamda yapıldığı durumlar için ise verici işletmeciye numara taşınabilirliği sistemi üzerinden yalnızca işlem belgesi iletilecek.

Taşıma talebinin alındığı bilgisinin alıcı işletmeci tarafından kısa mesajla, taşınması talep edilen numaraya iletilmesine ilişkin hüküm bir ay uygulanmayacak.

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone'a numara taşımada yeni dönem! Resmi Gazete'de yayımlandı! ile ilgili etiketler Turkcell Türk Telekom Vodafone
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.