Türk ve Yunan donanmaları karşı karşıya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Doğu Akdeniz ve Oruç Reis ile ilgili sözleri tim gözlerin bölgeye çevrilmesine neden oldu. Peki Türk ve Yunan donanmaları arasında neler yaşandı işte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 19. kuruluş yıl dönümü programında yaptığı konuşmada Doğu Akdeniz ile ilgili "Oruç Reis'imize sakın saldırmayın, saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz dedik ve bugün ilk cevabı aldılar." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın bu sözler tüm gözleri bölgeye çevirdi.

İddialara göre Yunan donanmasına ait Limnos fırkateyni, Oruç Reis'e yönelik müdahale girişiminde bulundu. TCG Kemalreis fırkateyni Limnos'un müdahalesini engellemek için hamle yaptı. Bu hamle sırasında Türk ve Yunan gemileri arasında sürtüşme gerçekleşti.

Hasar alan Yunan donanmasına ait Limnos'un limana çekildiği iddia edildi.

Gazeteci Çetin Erçetin konuya ilişkin yaptığı paylaşımda ''Yunan donanmasına ait Limnos fırkateyni, Oruç Reis'e yönelik müdahale girişiminde bulundu. Kahraman denizcilerimiz TCG Kemalreis ile Limnos'un müdahalesini engelleyerek, müdahale sırasında Limnos'un hasar almasını ve limana çekilmesini sağladı.'' ifadelerini kullandı. 

Türk ve Yunan donanmaları karşı karşıya geldi ile ilgili etiketler Yunanistan Doğu Akdeniz donanma
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.