Türk vatandaşlığına kabul için yapılan yatırımlarda Merkez Bankası düzenlemesi

Belirli süreli yatırım, gayrimenkul alımı ve menkul kıymetin bankalarda belli süreler tutulması karşılığı Türk vatandaşlığına hak kazanılması uygulamasında yatırım tutarı, bugünden itibaren döviz cinsi üzerinden belirlenecek. Belirlenen döviz tutarı Türkiye’de faaliyet gösteren bir bankaya ve bu banka tarafından da Merkez Bankası'na satılacak.

Yabancıların Türk vatandaşlığı kazanabilme şartları yeniden düzenlenirken, yeni yönetmelik ile birlikte yabancı vatandaşlar dövize endeksli mevduat sistemi çerçevesinde vatandaşlığa hak kazanabilecek.

Bundan önce geçerli olan döviz karşılığı ya da karşılığı TL olarak belirlenen Türk vatandaşlığına hak kazanma uygulamasında, tutarın karşılığının TL olarak belirlenmesi dönemi sona ermiş oldu.

Artık belirlenen döviz tutarları bankalara, bankalar tarafından da Merkez Bankası'na satılacak. Tutarların miktar ve şartlarında ise değişikliğe gidilmedi.

YATIRIMLAR KURUMLAR TARAFINDAN DENETLENECEK

Resmi Gazete'de yayınlanan kararda yer alan hüküm uyarınca vatandaşlığa hak kazanımı kapsamı ve tutarlarında yatırım şartlarının sağlanıp sağlanmadığının tespitinde uygulanacak esaslar, tespiti yapan kurumlarca tayin edilecek.

Vatandaşlık işlemleri sonucu Merkez Bankası'na aktarılan TL tutarlar, dövize endeksli mevduat ve devlet borçlanma araçlarında 3 yıl süreyle tutulacak.

Türk vatandaşlığına kabul için yapılan yatırımlarda Merkez Bankası düzenlemesi ile ilgili etiketler vatandaşlık yatırım dövize endeksli mevduat
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.