Türk uyuşturucu kaçakçısı tavsiyeleriyle 800 mafya üyesinin başını yaktı: Dünya çapında dev operasyon

FBI'ın mesajlaşma uygulaması ANOM'u neredeyse dünyanın tüm suç şebekelerine bilmeden tavsiye eden Türk asıllı firari uyuşturucu kaçakçısı Hakan Ayık, dünyanın en büyük operasyonlarından birinin yapılmasını sağladı. Dünya genelinde 9000 polisin katıldığı operasyonda 800'den fazla kişi tutuklandı.

Dünya genelinde 800'den fazla suçlu, tuzağa düşerek FBI'ın kendi mesajlaşma uygulamasını kullanmasının ardından tutuklandı. FBI ve Avustralya'nın ortak yürüttüğü operasyon tarihin en başarılılarından biri olarak kayıtlara geçti. 

FBI'IN TUZAĞINA DÜŞTÜLER

Suç şebekelerinin içinde sızan gizli FBI ajanları tarafından belli suçlulara tavsiye edilen ANOM uygulaması yüklü telefonlar, suçlular arasında sürekli şekilde birbirlerine tavsiye edilerek yaygınlaştı. Bu sayede emniyet güçleri bu kişilerin uyuşturucu kaçakçılığı, kara para aklama ve hatta cinayet planlarını uzun süre an be an izledi. Bu kişilerin arasında mafya bağlantılı uyuşturucu çeteleri ağırlıkta. 

Devasa çaptaki operasyonda çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi. 

Avustralya Başbakanı Scott Morrison 'Organize suça büyük bir darbe vuruldu' derken Europol ise 'Şifreli iletişime karşı yapılmış tarihin en büyük emniyet operasyonu' betimlemesini yaptı. 

Suçluların FBI tarafından yöntildiğinin farkına varmadan kullandıkları uygulama ANOM adlı şirket tarafından geliştirildi.

BİLMEDEN TÜM SUÇLULAR BİRBİRİNE TAVSİYE ETTİ

Bu uygulamanın yüklü olduğu birkaç telefon, gizli çalışan FBI ajanları tarafından yeraltı dünyasından belirli isimlere verildi. 

Bu cihazlar önce tanınmış ve önemli suçlular tarafından kullanılmaya başlandı ve bu durum diğer suçlulara aynı platformu kullanmak için güven telkin etti.

Özellikle Hakan Ayık isimli Türk asıllı firari uyuşturucu kaçakçısı, ne yaptığını bilmeden bütün suç şebekesine ve bağlantılı olduğu kişilere iletişim kurmaları için bu uygulamayı tavsiye etti. 

Kişilerin iletişim kurmak için aynı uygulamayı kullanmasının gerekmesi ise FBI'ın mesaj uygulamasının suçlular arasında yayılmasını hızlandırdı.

SUÇLULAR BU UYGULAMANIN YÜKLÜ OLDUĞU 12.000 TELEFON KULLANDI

100'den fazla ülkedeki 300 kadar suç şebekesinin içinde 12.000 kadar bu uygulamanın yüklü olduğu cihaz kullanıldı.Bu sayede emniyet güçleri planlanan tüm suçları içeren milyonlarca mesajı canlı olarak izledi.

Avustralya Federal Polis Komiseri Reece Kershaw'ın dediğine göre 'Adamların tek konuştuğu uyuşturucu, şiddet, karşılıklı atışma ve öldürülecek masum insanlardı.'

Dünya çapında 9000 polisin katıldığı operasyonda sadece Avustralya'da 224 kişi tutuklandı.45 milyon dolarlık paraya el konuldu.

Bugün (Salı) FBI'ın basına daha fazla detay vermesi bekleniyor.

 

 

 

Türk uyuşturucu kaçakçısı tavsiyeleriyle 800 mafya üyesinin başını yaktı: Dünya çapında dev operasyon ile ilgili etiketler FBI uyuşturucu Operasyon Avustralya suç
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.