Türk turizimciler harekete geçti: Amaç, Avrupalıların kışı Türkiye'de geçirmesi

Rusya'nın Avrupa'ya giden doğalgazda kesinti yapması sonrası büyük bir enerji krizinin kapısı aralandı. Avrupa ülkeleri sorunun çözümü için farklı arayışlara girişirken Türk turizmciler kış turizmi için harekete geçti. Avrupalı turistleri hedefine alan Türk turizmciler mevcut lojistik durum ve yatak kapasitesini içeren bir rapor hazırlamaya başladı.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

AB ülkeleri Rusya’nın doğalgaz vanasını kapatması nedeniyle kışı nasıl geçireceğini hesaplarken Türk iş insanları da Avrupalı yaşlıları kış mevsiminde ağırlamak için kolları sıvadı. Süperhaber’in önerisi üzerine çalışmaya başlayan turizmciler kış yatak kapasitesi ve lojistik altyapı gibi verileri içeren bir rapor hazırlamaya başladı. Türkiye'de 2021 Aralık ayı itibariyle otel yatak sayısı istatistiklerine göre işletme Belgeli ve Belediye Belgeli otellerinde sahip olunan yatak sayısı, 1 milyon 639 bin 626'ya ulaştı. Yatırımda olan oteller de dikkate alındığında; toplam yatak sayısı 1 milyon 785 bini geçti. Kış turizminde turist sayısının 15 milyona ulaşabileceğin söyleyen sektör uzmanları bu fikrin hem Avrupa’ya hem de Türkiye’ye faydalı olacağını söyledi.

ALMANYA'DAN "KIŞI TÜRKİYE'DE GEÇİRİN" ÖNERİSİ GELMİŞTİ

Mayıs ayında da Almanya’da Alman Seyahat Acenteleri Derneği VUSR, Alman yaşlıların kışı Türkiye’de geçirmeleri önerisi getirmişti. Dernek Başkanı Mariji Linnhof, Alman basınına verdiği demeçte, özellikle emeklilerin kış aylarını Türkiye, Mallorca veya Tunus’ta geçirebileceğini; devletin de bunun için kişi başı 500 Euro sübvansiyon ödemesi gerektiğini söylemişti.

Linnhof’a göre, bu durumda hem bu kişiler kış aylarında Almanya’da daha az ısınma gideri ödemiş olacak, ayrıca emekliler sayesinde, Koronavirüs salgını ya da savaş nedeniyle olumsuz etkilenen tatil yerleri de rahat nefes alacak.

Türk turizimciler harekete geçti: Amaç, Avrupalıların kışı Türkiye'de geçirmesi ile ilgili etiketler Avrupa Turist Türkiye otel kış
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.