Türk toplumunu İslami açıdan "temiz olmamakla" suçladı

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'tan güney illerini saran orman yangını dalgası hakkında skandal açıklamalar geldi! Türk toplumunu İslami açıdan "temiz olmamakla" itham eden Dilipak, "Necasetten taharet yanında Hadesten de tahir olacağız. Akledenlerden olacağız, yoksa başımıza pislik de yağar, ateş de!" dedi!

Türkiye'nin dört bir yanından peş peşe yangın haberleri geliyor. Antalya, Osmaniye, Mersin ve Adana’nın ardından güney bölgelerde başlayan çok sayıda yangını söndürmek için ekipler çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Yangınlar konusunda Türkiye seferberlik ilan ederken, yanan ormanlık alanlarının yeniden yeşillendirilmesi için yardım kampanyaları da başlatıldı. Kampanyalara başta spor kulüpleri olmak üzere vatandaşlardan da yoğun ilgi geldi.

Diğer yandan Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'ın yangınlar konusunda yaptığı paylaşımlar ise büyük tepki topladı.

Komplo teorileri ve hükümete yaptığı gizli muhalefet ile son dönemde sık sık adından söz ettiren Dilipak, "Her şeyin görünen ve görünmeyen sebebleri vardır. Biz buna zahiri sebeb, batını sebeb diyoruz. Biri maddi, ötekisi manevi sebebdir. Maddi sebeb sünnetullah idrak babında akıl ve ilimle çözülür. Manevi sebeb din ve ahlakla ilgilidir. Çözümü de bu iki şarta bağlıdır." ifadelerini kullandı.

"Biz dikelim onlar yaksın!?. Önce yakanı bulalım. Sahi bulabilecek misiniz, bulsanı ne yapacaksınız." diye soran Dilipak, "Ya Starlink, 5G, RF üzerinden gidiyorlarsa. Daha patlamalara sıra gelmedi. Yavaş yavaş.. Allah korusun. Ama Allah cahilleri ve zalimleri korumaz." diyerek sözlerini sürdürdü.

Abdurrahman Dilipak'ın bu konuda yaptığı bir yorum ise büyük tepki topladı. Türk toplumunu İslami açıdan "temiz olmamakla" itham eden Dilipak, "Necasetten taharet yanında Hadesten de tahir olacağız. Akledenlerden olacağız, yoksa başımıza pislik de yağar, ateş de!" dedi!

Türk toplumunu İslami açıdan "temiz olmamakla" suçladı ile ilgili etiketler yangın Orman Yangını Abdurrahman Dilipak Yeni Akit
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.