Türk televizyonları Bakan Albayrak haberine sessiz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Instagram hesabından saat 19.30 sıralarında bir istifa metni paylaşıldı. Metnin paylaşılmasının ardından Bakan Albayrak'ın Twitter hesabına erişilemediği görüldü. Bu durum 'hacklendi mi' sorularını akıllara getirirken televizyonların resmi bir açıklama gelmeden haberi geçmediği görüldü. Uluslararası ekonomi gazetesi Bloomberg haberi ilk duyuran yabancı kuruluş olurken, Habertürk ise haberi 1 saatin geçmesinin ardından duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, resmi Instagram hesabından bir istifa metni paylaştı.

'HACKLENDİ Mİ?' SORUSU SORULDU

Ancak Instagram hesabından bu açıklamayı yayınlayan Albayrak’ın Twitter hesabının askıya alınması "hacklendi mi" sorularının sorulmasına neden oldu.

Kimileri Albayrak'ın hacklendiğini söylerken kimileri de bu paylaşım sonrasında resmi bir açıklamanın gelmemesini 'gerçekten istifa etti' şeklinde yorumladı.

Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan da istifa haberini doğrulayarak, “Berat Albayrak yerli, milli olarak enerjide yaptıklarını ancak anlayanlar ekonomide de Ülkemizin 2023 hedeflerime ulaşması için sayısız hizmeti hayata geçirdiğini göremezler. İstifanın kabul edilmeyeceğini ümit ediyorum. Ülkemizin, Milletimizin ve Ümmetimizin size ihtiyacı var” açıklamasını yaptı.

 

TELEVİZYONLAR RESMİ AÇIKLAMA GELMEDEN HABERİ GEÇMEDİ

Televizyonlar ise resmi bir açıklama gelmeden haberi yayınlamadı. 

Uluslararası ekonomi gazetesi Bloomberg de Albayrak’ın istifa haberini duyurdu. Haberde, istifa açıklamasından Merkez Bankasında görevden alınan Murat Uysal’ın yerine Naci Ağbal’ın getirilmesinin hatırlatıldığı görüldü.

Bloomberg’in Albayrak’ın istifasına ilişkin yaptığı haberde, iki bakanlık sözcüsüyle konuşulduğu, hesabının doğruluğunun onaylandığı ancak istifa kararının henüz teyit ya da inkar edilmediği ifade edildi.

Habertürk ise istifa paylaşımının ardından tam 1 saat sonra "Bakan Albayrak'ın instagram hesabından istifa ettiğine yönelik paylaşım yapıldı" diyerek haberi geçti.

Sosyal medyada ise tam bir kaos hakim. Bakan Albayrak'ın istifasını istemeyenler #YanındayızAlbayrak etiketi altında istifanın kabul edilmemesini istiyor.

Türk televizyonları Bakan Albayrak haberine sessiz ile ilgili etiketler Berat Albayrak istifa televizyon Sosyal Medya
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.