‘Türk Telekom’un büyümesini hazmedemiyorlar’

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CHP'li Aykut Erdoğdu tarafından Türk Telekom ile ilgili ortaya atılan iddialara Barselona'da yanıt verdi. Türk Telekom'un hiçbir şeyi gizleme ve makyajlama durumunda olmadığını anlatan Arslan, "Bunu söyleyenler Türkiye'nin gözbebeği bu şirketin büyümesi ve gelişmesini hazmedemeyenler" dedi.

Arslan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu'nun Türk Telekom'a devlet tarafından el konulacağı ve şirkete bilanço makyajlaması yapıldığına yönelik iddialara karşılık, Türk Telekom'un altyapısının devletin olduğunu hatırlattı.

Şirketin imtiyaz hakkı devri çerçevesinde alması gereken paranın tamamını Oger Telekom'dan aldığını bildiren Arslan, Oger'in bankadan aldığı krediyi ödemekte sıkıntı yaşadığını söyledi. Bakan Arslan, "Ancak bu Oger Telekom'un ya da Otaş'ın problemi" dedi.

Oger Telekom'un bugüne kadar temettüden aldığı paranın tamamının Türk Telekom'a ödediği paraya karşılık gelmediğinin altını çizen Arslan, "10- 11 yıldır, ödediği paranın daha faizini almadı, bize ödediği para kadar temettüden para aldı.

Ancak o günden bugüne alması gereken faizi düşünürseniz, bundan sonraki yıllarda elde edeceği gelir çerçevesinde bunu karşılamış olacak" ifadelerini kullandı.

Temettü konusuna da değinen Arslan, "Bu sene ciddi bir kârlılık olmasına rağmen temettü dağıtılmadı. 'Temettü dağıtılırsa, bu temettüden kaynaklı bankaların borcu ödenir' deniyor. Benim derdim Otaş'ın borcunu ödeyip ödemediği ya da bankaların o borcu alıp almadığı değil. Benim derdim Türk Telekom'un büyüyerek, gelişerek ileriye yürümesi" diye konuştu. Bankalarla da çalışma yaptıklarını anlatan Arslan, "Bakanlığımız hakemliğinde iş ve işlemler yürüyor. Vatandaşımız 15 yıldır yalan ve yanlış bilgiler üzerine kurulan senaryolara inanmadı, inanmayacak" diye konuştu.

‘Türk Telekom’un büyümesini hazmedemiyorlar’ ile ilgili etiketler Türk Telekom Ahmet Arslan ulaştırma denizcilik ve haberleşme bakanı oger
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.