Türk Telekom'dan 6 ayda 1.6 milyar net kâr

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, şirketin 2020 yılının ilk altı ayında 13.3 milyar TL gelir elde etmesini kutladı.

2020’nin ilk altı ayında 13,3 milyar TL gelir elde eden Türk Telekom, ilk altı aylık dönemler içerisindeki en yüksek büyüme rakamına ulaştı. Türk Telekom'un yılın ilk yarısındaki net kârı 1,6 milyar TL’yi buldu. Toplam abone sayısı da 48,7 milyona ulaştı.

Dev şirketin CEO'su başarıyı sosyal medya hesapları üzerinden "2020’nin ilk 6 ayını rekor bir gelir artışıyla kapatırken halka arzdan bu yana en yüksek 6 aylık net kâra ulaştık. “Sadece merkeze değil herkese” anlayışımız ile artan internet kullanımında iletişimin kesintisiz sürmesini sağladık. Tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." mesajı ile hissedarlarına paylaştı.

YÜZDE 19 BÜYÜME

Türkiye’nin dijital dönüşümünün lideri Türk Telekom, 2020’nin ilk yarısını rekorlarla kapattı. Yüzde 19 büyüme ile 13,3 milyar TL gelir elde eden şirket, 2008’deki halka arzdan bu yana en yüksek ilk altı aylık gelir büyümesi performansını kaydetti. Türk Telekom’un faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı (FAVÖK), son 12 yılın en yüksek ilk 6 aylık değeri olan 6,2 milyar TL’ye ulaşırken, ilk yarı yılda FAVÖK marjı ise 46,8 oldu.

Güçlü operasyonel performans ve yabancı para riskinin azaltılması ile düşen finansal giderler, Türk Telekom’a, 1,6 milyar TL net kâr olarak yansıdı. Türk Telekom’un yatırım harcamaları da 2020’nin ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 artarak 2,1 milyar TL’ye yükseldi.

Türk Telekom'dan 6 ayda 1.6 milyar net kâr

Türk Telekom'dan 6 ayda 1.6 milyar net kâr ile ilgili etiketler Türk Telekom kar CEO Ümit Önal Açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.