Türk Telekom'a organize saldırıda PKK izi

Twitter'da yaşlı bir kadının Türk Telekom hattını iptal ettirme isteğinin Kürtçe konuştuğu gerekçesiyle reddedildiği iddia edildi. Bu yalanı hiçbir kanıt olmadan ortaya atan hesapların terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Konuya ilişkin Türk Telekom'dan yapılan açıklamada iddiaların gerçek dışı olduğu belirtildi.

Twitter'da anonim olarak paylaşımlar yapan 'koviyek' isimli hesap, yaşlı bir kadının Türk Telekom'daki hattını iptal ettirmek istediğini ve Türkçe bilmediği için "Git Türkçe veya Arapça öğren öyle hizmet veririz" dediğini iddia etti.

Bu yalanı ortaya atarak Kürt vatandaşları Türk Telekom'a karşı kışkırtmaya çalışan hesaplar bir araya gelip 'TürkTelekomBoykot' etiketi açtı.

Türk Telekom'a organize saldırıda PKK izi

GERÇEK YÜZLERİ ÇOK GEÇMEDEN ORTAYA ÇIKTI

Hiçbir kanıta yer vermeden iddialarını sürdüren hesapların gerçek yüzü çok geçmeden ortaya çıktı.

Olayı yaşadığı iddia edilen kadının oğlunun Twitter hesabına ulaşan bir kullanıcı, "Olayı yaşayan kadının oğlunun Twitter hesabına bakın. Kürdistan hayalleri kuruyor. Şimdi anlıyor musunuz olay sadece ırkçılık değil Kürtçe'yi Türkiye'nin resmi dili yapmaya çalışıyor bunlar." ifadelerini kullandı.

Hesabın, PKK'lı teröristlerin hesaplarını takip ettiği görüldü.

Türk Telekom'a organize saldırıda PKK izi - Resim : 2

 

Konuya ilişkin Türk Telekom'dan yapılan açıklamada iddiaların gerçek dışı olduğu belirtildi.

 "Söz konusu iddialar bizi derinden üzmüştür. 180 yıldır Türkiye’nin 81 ilinde din, dil, ırk ayrımcılığı yapmadan hizmet veren Türk Telekom, çalışmalarını büyük bir hassasiyetle, herhangi bir ayrımcılığa yer vermeden sektörel yasal düzenlemeler doğrultusunda sürdürmekte kararlıdır." denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yaşanan hadisede kullanıcımızın saat 22:11’de sosyal medyada paylaştığı şikâyetine sosyal medya müşteri destek ekiplerimiz 22:52’de yanıt vermiş, kendisinden iletişim bilgilerini istemiş, bilgilerin gece saatlerinde ulaşması nedeniyle, 23 Ağustos Pazar sabahında kendisiyle irtibat kurulmuştur.

İDDİALARIN GERÇEK DIŞI OLDUĞU TESPİT EDİLMİŞTİR

Bahse konu şikâyetle ilgili ivedilikle yapılan araştırmalarla, gündeme taşınan iddiaların gerçek dışı olduğu ve hiçbir vatandaşımızı rencide edecek bir yaklaşımın yaşanmadığı tespit edilmiştir.

ANNESİ ADINA İŞLEM YAPMAK İSTEDİĞİ İÇİN...

Yapılan incelemede, annesi adına işlem yapmak isteyen müşterimize, yasal düzenlemeler nedeniyle hat açma ve kapama işlemlerinin, diğer telekomünikasyon operatörlerinde olduğu gibi, ıslak imza ile bayiden ve hat sahibi tarafından yapılması zorunluluğunun ifade edildiği görülmüştür.

Bu yönlendirmenin yapılmasına rağmen müşterimiz sürecin telefonda çözümlenmesini talep etmiştir. Kişisel verilerin güvenliği gereğince, müşterimize, annesine ait hatla ilgili talepte bulunmasının da yine yasal prosedürün dışında olduğu aktarılmış, müşterimizin annesi ile birlikte en yakın bayiye gitmesi konusunda da yardımcı yönlendirme yapılmıştır.

Ayrıca ekiplerimiz, esas müşterimiz olan şikâyet sahibinin annesi ile hat kapatma işlemlerini başlatmak üzere temasa geçmişlerdir.

34 bin kişilik personeli olan Türk Telekom, müşteri şikâyeti operasyonlarını 10 bine yakın çalışanı ile sürdürmekte, Türkiye’nin 26 ilinde 38 lokasyonda çağrı merkezlerinde her dil, din ve ırktan çok dilli çalışanı ile bu süreçleri hiçbir ayrımcılığa yer vermeden, kanun yapıcıların belirlediği düzenlemeler çerçevesinde yürütmektedir.

Türk Telekom ekiplerinin ve halkımızın bu konuda tahrike kapılmamaları ve itidal içinde hareket etmeleri önemle rica olunur. "

 

Türk Telekom'a organize saldırıda PKK izi ile ilgili etiketler Türk Telekom Twitter PKK Kürtçe
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.