Türk Tabipler Birliği kapatılacak mı?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Tabipler Birliği'nin sağlık kurumlarında siyah kurdele takmasına tepki göstererek, Türk Tabipler Birliği’nin derhal kapatılmasını istedi. Türk Tabipler Birliği kapatılacak mı? Türk Tabipler Birliği nedir? İşte detaylar...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir takım kişilerin koronavirüs salgını döneminde halkın moralini aşağıya çekecek açıklamalarda bulunan Türk Tabipler Birliği’ni hedef alan ifadeler kullandı.

Bahçeli yaptığı eleştirisinde, "Virüsü bilmezler, tıptan anlamazlar. Alakasız oldukları her konuda bilirkişiliğe kalkışırlar. Tek yaptıkları insanlarımızın moral seviyelerini aşağı çekmek, öldük, bittik, tükendik fitnesini rüzgar gibi estirmektir. Milletimiz bu kifayetsiz muhterislerden bıkmış usanmıştır" ifadelerine yer verdi.

Bahçeli’ye yanıt Doktor İbrahim Sözen’den geldi. Sözen, "Tıp Doktoruyum, literatürde 15 uluslararası bilimsel çalışmam, bu çalışmalara atıfta bulunmuş 900 küsur yayın var, sen kimsin?" dedi.

TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ KAPATILACAK MI?

Bahçeli daha sonrasında bulunan hassas dönem içerisinde insan ve toplum sağlığı hakkında asılsız şaibe ve şüpheleri körükleyen ve bu nedenle sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği derhal ve gecikmeksizin kapatılması gerektiğini savundu.

TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ NEDİR?

Türk Tabipleri Birliği;

.Türkiye halkının sağlığını korumak, geliştirmek ve herkesin kolay ulaşabileceği kali teli ve uygun maliyetli sağlık hizmeti için çalışmak,

.Meslek ahlakını en iyi şekilde korumak,

.Tıp eğitiminin her alanında söz söylemek,

.Hekimlik mesleğinin çıkarını her platformda dile getirmek,

.Mesleğin, üyelerinin maddi, manevi haklarını korumak için kurulmuştur.

 

Türk Tabipler Birliği kapatılacak mı? ile ilgili etiketler Devlet Bahçeli türk tabipler birliği
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.