Türk spor medyasında 'pride' depremi

Socrates dergisi, LGBTİ+ bireylerin haziran ayının sonlarında kutlanadığı 'Pride haftası'na destek verdi. Twitter profil fotoğrafını gökkuşağı renklerinde olan 'Pride' yazısıyla değiştiren dergi, bazı okuyucuları tarafından protesto edildi.

LGBTİ+ bireyler ve LGBTİ+ bireylere destek veren kişilerin katılımıyla her yıl kutlanan 'Pride haftası' bu yıl koronavirüs nedeniyle sosyal medyaya taşındı.

Can Yayınları tarafından çıkarılan aylık spor dergisi Socrates de bu kutlamalara destek vererek Twitter profil fotoğrafını gökkuşağı renklerinde olan 'Pride' yazısıyla değiştirdi.

Derginin yeni profil resmine tepki gösteren bazı okuyucular, dergi aboneliğinden çıkarak ve Twitter hesabını takipten vazgeçerek durumu protesto etti.

"TEPKİ NE OLURSA OLSUN..."

Gelen tepkilerin ardından Can Yayınevi'nin sahibi Can Öz, Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Takipten çıkmanın veya aboneliği iptal etmenin bir hak olduğunu söyleyen Öz, "Socrates'in sosyal konularda tavırlarının da kâr veya takipçi kasmak adına planlanmadığının, o nedenle tepki ne olursa olsun bizde en küçük bir tereddüte neden olmayacağının bilinmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Türk spor medyasında 'pride' depremi

Öz'e gelen yanıtlar ise şu şekilde oldu:

Türk spor medyasında 'pride' depremi - Resim : 2

Sokrates Dergi şef editörü Caner Eler ise derginin yeni profil fotoğrafını 'pride' notuyla paylaştı.

 Türk spor medyasında 'pride' depremi - Resim : 3

 

Türk spor medyasında 'pride' depremi ile ilgili etiketler LGBTİ+ Dergi Sokrates dergi pride can yayınları
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.