Türk solu neden Türkiye'ye karşı Esed ve Baas rejimini destekliyor?

Prof. Atilla Yayla, sosyal medya hesabından Türk solunun neden Esed ve Baas rejimini desteklediğini yorumladı. Yayla, iki başlıkta değerlendirdiği desteğin sebebinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti nefreti olduğunu belirtti.

Geride kalan perşembe günü Suriye'nin İdlib kentinde Esed rejimi tarafından düzenlenen kalleş saldırı nedeniyle 34 askerimiz şehit oldu. Şehit haberlerinin ardından Türk solu, bölgede yer alan Mehmetçik'in derhal ülkeye geri dönmesini, operasyonların sonlandırılmasını isterken aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete ağır eleştirilerde bulundular. 

Hatta bazı gazeteci, akademisyen ve yazarlar, ''Türkiye, Suriye'den çıksın'' başlığı altında imza bile topladı.

TÜRK SOLU NEDEN ESED'İ VE BAAS'I DESTEKLİYOR?

Liberal Düşünce Topluluğu Başkanı, Yazar Prof. Atilla Yayla, sosyal medya hesabından Türk solunun neden Esed ve Baas rejimini desteklediğini yorumladı.

Yayla, yaptığı paylaşımda, ''Türk solu niçin Türkiye'ye karşı Baas rejimini destekliyor? İki sebep sayayım: 1. Baas rejiminin bir tür sosyalist olması. Baasçılık Arap milliyetçiliği ve sosyalizm kırması. 2- Tayyip Erdoğan ve AK Parti nefreti.'' ifadelerini kullandı.

Türk solu neden Türkiye'ye karşı Esed ve Baas rejimini destekliyor?

Türk solu neden Türkiye'ye karşı Esed ve Baas rejimini destekliyor? ile ilgili etiketler Türk Esed solcu Türk Solu Baas Atilla Yayla
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.