"Türk solu için Taksim'de ağaç olmak Diyarbakır'da..."

Günlerdir CHP ve Türk solu ile kendilerini o cenaha yakın gören sanatçı, yazar gibi toplumun önündeki kesimlerin Diyarbakır'da HDP'den çocuklarını isteyen analara sessiz kalışı eleştirilip, sorgulanıyor. Muhammet Durmaz adlı sosyal medya kullanıcısı bu duyarsızlığı bir cümle ile özetledi. İşte günün tweeti...

Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde ondan fazla anne dağa kaçırılan çocuklarını istiyor. HDP'den istemelerinin sebebi ise onları sorumlu tutmaları. 

Ancak evlatlarının acısını yaşamamak, genç yaşta toprağa vermemek için HDP önünde vicdan nöbeti tutan annelere Türkiye'de kendini sol olarak sınıflandıran bir kesim tamamen duyarsız. 

Mevzu devlete karşı olanlar olduğunda eylem üstüne eylem yapan İnsan Hakları Örgütü, çukur kazan teröristleri savunmak için bildiri yayımlayan akademisyenler, HDP'li belediyelere kayyum atandığında destek turuna çıkan CHP'liler ve her fırsatta tweet atan kimi sanatçılar evlatlarını isteyen analar karşısında tepkisiz.

Onların bu tutumu günlerdir tartışılıyor. Neden böyle davrandıklarının cevabını ise Muhammet Durmaz adlı bir kullanıcı bir cümle ile verdi. 

"Türk solu için Taksim'de ağaç olmak Diyarbakır'da..."

"Türk solu için Taksim’de ağaç olmak Diyarbakır’da ana olmaktan daha değerlidir." diyerek günün tweetini atan Durmaz'a Twitter kullanıcılarından da destek yağdı...

"Türk solu için Taksim'de ağaç olmak Diyarbakır'da..." - Resim : 2

"Türk solu için Taksim'de ağaç olmak Diyarbakır'da..." - Resim : 3

"Türk solu için Taksim'de ağaç olmak Diyarbakır'da..." - Resim : 4

"Türk solu için Taksim'de ağaç olmak Diyarbakır'da..." - Resim : 5

 

 

"Türk solu için Taksim'de ağaç olmak Diyarbakır'da..." ile ilgili etiketler CHP HDP Diyarbakır Taksim
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.