Türk şirketten büyük adım: Hindistan’da fabrika kuracak

PriceWaterhouseCoopers danışmanlık şirketinin tahminlerine göre, satın alma gücü yükselen ve 2030 yılında dünyanın en büyük üçüncü ekonomisine sahip olacak olan Hindistan'a Türk şirket fabrika kurmak için adım attı.

Hindistan'ın satın alma gücü paritesine göre yaklaşık 10 trilyon dolarlık ekonomisi PriceWaterhouseCoopers danışmanlık şirketinin tahminlerine göre 2030'da 19,5 trilyon dolara çıkacak. Üretim için oldukça ekonomik bir ülke haline gelen Hindistan'a dünya devleri rağbet gösteriyor. Bu şirketlerin arasında bir de Türk şirketi yer aldı.

"50 DÖNÜMLÜK ARAZİ TALEP EDİLDİ"

Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre, Türk şirketi Makel Elektrik, Hindistan’da fabrika kurmak için resmi kurumlarla temasa geçti. Elektrikli ürün üreticisi Makel, Hindistan’ın Uttar Pradesh eyaletinde özel olarak kurulan sanayi bölgesi Greater Noida şehrinin yetkilileri ile temasa geçti. Türk şirket, Greater Noida Yönetimi’nden 50 dönümlük arazi talep etti.

Akıllı sayaçlar, LED anahtarlar, minyatür devre kesiciler ve akıllı ev güvenlik otomasyonu üreten Makel Elektrik, arazide 500 milyon Hindistan Rupisi yani günümüz kuruyla 100 milyon liralık yatırımla fabrika kuracak.

 

Türk şirketten büyük adım: Hindistan’da fabrika kuracak ile ilgili etiketler Hindistan Makel Elektrik
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.