Türk SİHA'ları oyunu bozdu! Paralı askerler Libya'dan kaçıyor...

Libya'da darbeci general Halife Hafter etrafında toplanan uluslararası güçler Türkiye'nin SİHA'ları karşısında tam anlamı ile havlu attı. Aralarında Rus Wagner örgütü ile Suriyeli paralı askerler SİHA'ların desteğindeki Ulusal Mutabakat Hükümeti ordusunun üstünlüğü ele geçirmesinin ardından Hafter'i terk etti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Muammer Kaddafi’nin öldürülmesinin ardından, iç savaş ve çatışmalar yaşanan Libya’da, dengeler bir kez daha değişti. 

ULUSAL MUTABAKAT HÜKÜMETİ ÜSTÜNLÜĞÜ ELE GEÇİRDİ!

Uluslararası gözlemciler, Ulusal Mutakabat Hükümeti ile Türkiye’nin anlaşmasının dengeleri değişmesindeki en önemli etken olduğunu ifade ediyorlar.

Türk SİHA'ları oyunu bozdu! Paralı askerler Libya'dan kaçıyor...

Aynı gözlemciler, özellikle Türk SİHA’larının, Hafter ile Libya UMH arasındaki savaşın seyrini değiştirdiğini belirttiler.

Libya’daki gelişmeleri yakından takip eden SuperHaber, darbeci Hafter ordusunda savaşan paralı askerlerin ayrıldıklarını bilgisine ulaştı.

Türk SİHA'ları oyunu bozdu! Paralı askerler Libya'dan kaçıyor... - Resim : 2

RUS WAGNER VE SURİYELİ PARALI ASKERLER DARBECİ HAFTER’İ TERK ETTİ!

Fransız Le Monde gazetesine konuşan gözlemci bir diplomatik kaynak yaptığı açıklamada,80 araçtan oluşan Rus ve Suriyeli paralı askerlerin konvoyunun, Beni Velid Havalimanı’na gelen uçaklarla ayrıldıklarını söyledi.

Türk SİHA'ları oyunu bozdu! Paralı askerler Libya'dan kaçıyor... - Resim : 3

Aynı diplomatik kaynağın iddiasına göre, paralı askerlerin ülkenin 350 km doğusundaki, El Cufra Hava Üssüne gittiğini, oradan da “Rusya’ya dönmeleri”nin beklendiğini ifade etti. "Ciddi sayıda Rus Wagner askerleri, Tarhuna'dan kaçıyorlar.” dedi.

Türk SİHA'ları oyunu bozdu! Paralı askerler Libya'dan kaçıyor... - Resim : 4

BAE’NİN PARASINI VERDİĞİ SUDAN VE ÇAD’LI LEJYONERLER DE SAVAŞI BIRAKTI!

Öteyandan, Libya Rus paralı Wagner askerleri ile Sudan'dan getirilen Cancevid militanlarının ardından, Çadlı paralı askerlerin de, Birleşik Arap Emirliği ile darbeci Hafter ikilisini terk ettikleri bilgisine ulaşıldı.

Türk SİHA'ları oyunu bozdu! Paralı askerler Libya'dan kaçıyor... - Resim : 5

Libya'ya, Amerikan yanlısı darbeci general Hafter için savaşmak üzere parayla getirilen paralı askerleri taşıyan 100 araçlık konvoyun Çad'a döndüğü açıklandı. Libya’dan kaçan paralı askerlerin kaçarken “Libya’da işimiz artık bitti" dedikleri ifade edildi.

Türk SİHA'ları oyunu bozdu! Paralı askerler Libya'dan kaçıyor... ile ilgili etiketler Türkiye SİHA Libya BAE Suriyeli çad paralı asker wagner örgütü
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.