Türk SİHA'ları karşısında bozguna uğrayan Rusya'dan İHA talimatı

Önce Suriye ardından Libya ve son olarak Dağlık Karabağ'daki çatışmalarda kullanılan Rus menşeli savunma sistemleri, Türkiye'nin ürettiği Bayraktar TB2 SİHA'lar tarafından tek tek imha edildi. Bu gelişmeler üzerine harekete geçen Rusya Savunma Bakanlığı, SİHA teknolojisinde geri kaldıklarını kabul ederek 'Avcı' adını verdiği yeni saldırı İHA'larını hazırlama talimatı verdi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Rusya Savunma Bakanlığı "Avcı" adı verilen saldırı İHA sistemlerinin en kısa sürede tamamlanması için talimat verdi.

"Okhotnik" isimli İHA'ların Rus ordusuna teslimi belirlenen tarihe göre 2024 yılında başlayacaktı. İHA'ların geliştirilmesi için Rus uçak üretici şirket Sukhoi ile 2011 yılında anlaşma imzalanmıştı.

ERMENİSTAN HEZİMETİ RUS MEDYASINDA ÇOK KONUŞULMUŞTU

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalardan sonra Rus savunma sistemleri ile desteklenen Ermenistan ordusunun uğradığı hezimet Rus medyasında da geniş yer bulmuştu.

Rus medyasında, Türk SİHA'larına karşı Rusya'nın İHA ve SİHA "güçsüzlüğü" çokça yer almıştı.

Kremlin yanlısı gazete Komsomolskaya Pravda da daha önce yayınladığı "Rusya SİHA savaşına hazır mı başlıklı" başlıklı haberine "hayır" cevabını vermişti.

Türk SİHA'ları karşısında bozguna uğrayan Rusya'dan İHA talimatı ile ilgili etiketler SİHA İHA Rusya Türkiye Ermenistan Azerbaycan Bayraktar dağlık karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.