Türk SİHA'ları İran'ın sınıra yaptığı askeri sevkiyatı izliyor!

İran ile Azerbaycan'ın arasındaki kriz, Karabağ zaferi sonrasında su yüzüne çıksa da iki komşu arasındaki temel sorunlardan biri, Azerbaycan'ın İsrail ile hızla yakınlaşan ilişkileri. Azerbaycan, bu yolla İsrail ile Ermenistan'ın arasını açmayı başararak bölgedeki karanlık oluşumları ciddi oranda zayıflatırken, Filistin'de herkesin İsrail'e karşı birleşmesini sağladı. İran, Azerbaycan sınırına asker yığmaya devam ederken, Türk SİHA'ları keşif yaparken radarda görüntülendi.

İran, Azerbaycan'ın Karabağ'ı işgalden kurtarmasının ve İsrail ile ilişkilerini yakınlaştırmasının ardından Azerbaycan sınırına ağır silah, mühimmat ve askeri araç yığmayı sürdürüyor. 

İRAN: DÜŞMANIMIN DOSTU DÜŞMANIMDIR

İran ile Azerbaycan arasında bir çok sorun olsa da, Azerbaycan'ın en büyük silah tedarikçilerinden birinin İsrail olması ve Bakü yakınlarında İsrail'in kurduğu SİHA fabrikası gibi birçok sebep, İsrail'e düşman olan İran'ın  Azerbaycan ile arasını daha da açmaya devam ediyor. 

İRAN-AZERBAYCAN KAVGASI FİLİSTİN İÇİN DE KİLİT ÖNEM TAŞIYOR

İsrail'in Azerbaycan ile olan yakın ilişkisi, İsrail'in Mayıs'ta Filistin'e gerçekleştirdiği saldırılarda Kudüs'te yaşayan Ermenilerin, İsrail'e karşı Filistinlilerle birlik olmasına yol açmış, Filistin'de 'Ermeni sokağı' açılmış ve Filistin tarafından düzenlenen açılış töreninde sözde 'Ermenistan Karabağ Cumhuriyeti' bayrağı kullanılmıştı. 

AZERBAYCAN, İRAN ÜZERİNDEN ERMENİSTAN İLE İSRAİL'İN ARASINI AÇIYOR

İsrail saldırıları boyunca Kudüs'teki Ermeniler, Mescid-i Aksa'yı Müslümanlarla birlikte savunma çağrıları yapmış, önde gelen Ermeni din adamları protestolara katılmışlardı. 

Ermeni basınında 'Eğer Müslümanlara yardım etmezsek İsrail'in sıradaki hedefi biz olacağız' ifadelerine yer verilmişti.

KARABAĞ'A İZİNSİZ GİREN İRAN TIR'LARI BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLDU

Azerbaycan lideri İlham Aliyev, İran'a ait TIR'ların yasa dışı şekilde işgalden kurtarılan Karabağ bölgesine gönderildiğini belirtmiş ve İranlı iki TIR şoförü Karabağ'da gözaltına alınmıştı.

TIR KRİZİNİN ARDINDAN İRAN SINIRA ASKER YIĞMAYA BAŞLADI

Azerbaycan'ın, işgalden kurtarılan bölgeye gönderilen İran TIR'larını kontrol etmeye başlamasından hemen sonra İran'ın Azerbaycan sınırında tatbikatlara başladığına dikkati çeken Aliyev, "İlk olarak söylemeliyim ki her ülke kendi topraklarında istediği askeri tatbikatı yapabilir. Bu onun egemenlik hakkı. Buna kimse söz söyleyemez. Fakat bunu bir zaman kesitinde analiz ettiğimizde bunun hiçbir zaman olmadığını görüyoruz. Neden şimdi ve neden bizim sınırımızda? Bu soruları ben değil, Azerbaycan toplumu soruyor. Bu soruyu dünyadaki Azerbaycanlılar soruyor." ifadelerini kullanmıştı.

İRAN DIŞİŞLERİ: ALİYEV'İN AÇIKLAMALARI ŞAŞIRTICI

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade ise 28 Eylül'de yaptığı açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in Tahran'a yönelik açıklamalarını "şaşırtıcı" olarak nitelemişti.

TÜRKİYE HER ŞEYİN FARKINDA, YUKARIDAN İZLİYOR

İran, Azerbaycan sınırına askeri sevkiyatını sürdürürken, Türkiye ise yerli ve milli imkanlarıyla gelişmeleri yakından takip ediyor. 

Tüm dünyanın konuştuğu SİHA ve İHA'larımız, İran ve Azerbaycan sınırlarına yakın mesafede, yüksek irtifadan olanları izlerken görüntülendi.

Radarda görüldüğü üzere, 4 Türk SİHA'sının, sınırda keşif uçuşu gerçekleştirdiği saptandı. 

Türk SİHA'ları İran'ın sınıra yaptığı askeri sevkiyatı izliyor!

Türk SİHA'ları İran'ın sınıra yaptığı askeri sevkiyatı izliyor! - Resim : 2

Türk SİHA'ları İran'ın sınıra yaptığı askeri sevkiyatı izliyor! - Resim : 3

Türk SİHA'ları İran'ın sınıra yaptığı askeri sevkiyatı izliyor! - Resim : 4

 

Türk SİHA'ları İran'ın sınıra yaptığı askeri sevkiyatı izliyor! ile ilgili etiketler İran Azerbaycan Ermenistan İsrail asker TIR karabağ sınır yığınak
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.