Türk SİHA'ları Alman ordusuna kendini sorgulattı!

Türk SİHA'ları, Alman Ordusu'nun kendi teknolojik yeterliliklerini sorgulamasına sebep oldu. Alman Savunma ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (GIDS)'den Yarbay Michael Karl açıklamalarda bulundu: Alman ordusunun pek şansı olmazdı.

Alman Yarbay Michael Karl, savaş sahalarının içine girdiği yeni dönem ve giderek gelişen silah teknolojileriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Alman ordusunun Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'a karşı savaşmış olması senaryosunu inceleyen Alman Yarbay Karl, 'Türk SİHA'larına karşı pek şansımız olmazdı. Özellikle Bayraktar TB2 ve Kargu-2, son dönemde hem savaş alanlarını hem de SİHA piyasasını domine etti.'  ifadelerini kullandı. 

Türk SİHA'ları Alman ordusuna kendini sorgulattı!

TÜRK SİHALARINA KARŞI ALMANYA'NIN BİR ŞANSI OLMAZDI

Alman Savunma ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü'nde (GIDS) uzman olarak görev yapan Yarbay Michael Karl, 'Almanya ordusu eğer Azerbaycan'la Karabağ mücadelesine girmiş olsaydı, kazanmak için pek şansı olmazdı.' diyerek sözlerini tamamladı.

Aksam'ın Gids Hamburg'dan aktardığı habere göre, son dönemde Türk SİHA'larının kullanıldığı Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ gibi savaş alanlarında kendisini gösteren "yeni savaş düzeni" hakkında değerlendirmelerde bulunan Yarbay Karl, savaş alanlarında silahlı insansız hava araçlarının kullanımının önemine değindi.

ALMANYA KENDİSİNİ TÜRK SİHALARINDAN KORUYAMAZDI

'Almanya, böylesi bir güce karşı kendisini yeterince koruyamazdı' diyerek devam eden Yarbay Karl, Azerbaycan'ın Ermenistan karşısında kullandığı SİHA ve kamikaze drone'larına atıf yaparak, 'Alman ordusu böylesi silah sistemlerinin karşısına çıkmış olsa, kendisini yeterince korumayı başaramazdı.' tespitini yaptı.

Türk SİHA'ları Alman ordusuna kendini sorgulattı! - Resim : 2

DRONELAR STANDART HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİNDEN FAKLI

SİHA savunmasının Alman ordusunun alıştığı standart hava savunma sistemlerinden farklı olduğunun altını çizen Yarbay Michael Karl şunları kaydetti:

"Modern savaş alanlarında hayatta kalabilmek için yeni teknolojilere, son teknoloji savaş araçlarına sahip olmak zorundasınız. Almanya bu konuda çok da kötü sayılmaz, ancak geleceğin savaş teknolojileri, hızına erişilmesi zor bir ivmeyle gelişmeye devam ediyor. Alman ordusunun da bu hıza ayak uydurabilmesi gerekir."

'TÜRKİYE ÖNEMLİ ADIMLAR ATARAK PİYASAYI DOMİNE ETTİ'

Silahlı ve silahsız insansız hava araçları konusunda ABD, Çin, İsrail ve Türkiye'nin küresel piyasayı domine ettiğini belirten Yarbay Karl, özellikle Türkiye'nin son yıllarda hem SİHA ihracatı hem de SİHA'ların sahada aktif kullanımı adına önemli adımlar attığını vurguladı.

KARGU-2, İNSANSIZ SAVAŞLARIN BAŞLANGICI

Türk SİHA'ları Alman ordusuna kendini sorgulattı! - Resim : 3

Bayraktar TB2 SİHA'ların Libya, Suriye ve Dağlık Karabağ coğrafyalarında aktif, etkili ve başarılı bir şekilde kullanıldığını hatırlatan Alman komutan, "Türk yapımız Kargu-2 drone'ları, herhangi bir insan kontrolü olmaksızın, yalnızca yapay zekâ ile düşmanı tanımlayarak başarılı bir saldırı gerçekleştirdi. İnsan gücü artık savaş alanlarını terk etmeye başladı." ifadelerini kullandı.

Türk SİHA'ları Alman ordusuna kendini sorgulattı! ile ilgili etiketler Savunma sanayi SİHA Alman Azerbaycan yarbay michael karl karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.